Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zastiranje, zastirka

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Zastavil si dobro, nekaj gnoja pa tudi ne bo škodilo.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

robi14 je napisal/a:
Zdravo,
danes sem iz gozda prinesel nekaj žakljev listja z namenom narediti dobro listavko. Vse skupaj sem dal v kompostnik in zmlel z lakserco. Listje je bilo malo vllažno, zato ga nisem zalil. Zanima me, če kdo dela kaj podobnega, ali naj dodam še kaj gnojila vmes ali česa drugega?
Hvala za pomoč in lep dan

Drugače je pri kosilnicah na nitko tako, da se s košnjo nitka trga in to normalno nekje pristane. In če si z njo mlel listje, potem imaš dele nitke sedaj v listju. Kaj je potem fora tega, da sam pripravljaš kompost, če pa je na koncu take kvalitete kot tisti, ki ga kupiš v Bauhausu?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
mravlja

muha je napisal/a:
Imela sem nerazrezano slamo od domačega miskanta. Sprhnela je šele po 2 letih.

Miskanta je veliko vrst, sort... Muha, mogoče veš, katerega imaš?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Miscanthus sinensis 'Zebrinus' - pisani miskant, trstikovec
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Daniel R je napisal/a:
robi14 je napisal/a:
Zdravo,
danes sem iz gozda prinesel nekaj žakljev listja z namenom narediti dobro listavko. Vse skupaj sem dal v kompostnik in zmlel z lakserco. Listje je bilo malo vllažno, zato ga nisem zalil. Zanima me, če kdo dela kaj podobnega, ali naj dodam še kaj gnojila vmes ali česa drugega?
Hvala za pomoč in lep dan

Drugače je pri kosilnicah na nitko tako, da se s košnjo nitka trga in to normalno nekje pristane. In če si z njo mlel listje, potem imaš dele nitke sedaj v listju. Kaj je potem fora tega, da sam pripravljaš kompost, če pa je na koncu take kvalitete kot tisti, ki ga kupiš v Bauhausu?

Sigurno je manj "škodlijivih" snovi, kot pa v trgovini, saj vem kaj sem dal noter.
Kaj pa takrat, ko listje pokosiš ali pa ga spustiš skozi mlin? Misliš, da takrat ne šprica okoli gorivo in razna maziva?
mravlja

Muha, hvala za odgovor.
Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Lani sem imela v rastlinjaku kot zastirko tudi miskant in zdaj ni več kaj dosti sledi o njem.
mravlja

Nanook, mogoče veš kakšnega si ti imela?
Iščem prav sorto, vrsto miskanta, ki bi v približno enem letu kot zastirka propadel.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja: mogoče se motim, a mislim, da vsak razrezani miskant propade v enem letu. Jaz ga nisem razrezala. Položila sem cela stebla. To se je potem obnašalo podobno kot slamnata streha.
mravlja

To bi pa res znalo biti. Bom (bolj) pozoren. Hvala ti.
Odgovori