Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Zgodovina..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Mravlja. Optimist pravi zgodovina. Je PITURALKA , kot pozna sorta , katera je bila na TRŽAŠKEM v ponudbi pozimi z dodatkom medu kot pečena proti prehladu. No, to je zgodovina, kot pravi Optimist, vendar se moramo vrniti v obdobje pred vojno. Moje mnenje, da zanemarim njeno velikost prava poslastica po odstranitvi na krožnik po pečenju v peči.
lp. Vinkoz
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala za odgovor. Si bom zapomnil, jo bom "imel na muhi".
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

vinkoz je napisal/a:
Mravlja. Optimist pravi zgodovina. Je PITURALKA , kot pozna sorta , katera je bila na TRŽAŠKEM v ponudbi pozimi z dodatkom medu kot pečena proti prehladu. No, to je zgodovina, kot pravi Optimist, vendar se moramo vrniti v obdobje pred vojno. Moje mnenje, da zanemarim njeno velikost prava poslastica po odstranitvi na krožnik po pečenju v peči.
lp. Vinkoz

Imam dve cepljeni na sejanec, pa rasteta zelo počasi. Mnogo počasneje, kot ostale sorte._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

TURNOGO-
Ne vem ali sem o temu v preteklosti pisal. Praviloma se cepi hruška "PITURALI" na posredovalko na divji hruški, to je Pastorjevko ali pa Hardijevo. Druga opcija je da kupiš eno od teh dveh vrst in gor cepiš PITURALI.
lp. vinko
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Vinkoz, katero sadje še cepiš na posredovalko?
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Za cepljenje bomo počakali na dež, ali kaj ?
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

vinkoz je napisal/a:
TURNOGO-
Ne vem ali sem o temu v preteklosti pisal. Praviloma se cepi hruška "PITURALI" na posredovalko na divji hruški, to je Pastorjevko ali pa Hardijevo. Druga opcija je da kupiš eno od teh dveh vrst in gor cepiš PITURALI.
lp. vinko

Vinko, hvala._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

babaco je napisal/a:
Za cepljenje bomo počakali na dež, ali kaj ?

Danes sem poknu dva oreha v loncu. Vse ostalo čez kak teden, 14 dni. Še vse spi.._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Kalemljenje voća bušilicom.
www.youtube.com/watchv=TJgiBAgPDzc
Odgovori