Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2020
Sicer so na nekaterih slikah že paradižniki s cvetovi in bunkicami, ampak pri meni je takole:
Orange banana, izpred dveh let, je vzklil prvi od moje letošnje setve.
Lani sem imela izrazito slabo letino paradižnikov in sem ga komaj dobro pokusila, pa je že bila črnina ... Letos bo bolje!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Orange banana, izpred dveh let, je vzklil prvi od moje letošnje setve.
Lani sem imela izrazito slabo letino paradižnikov in sem ga komaj dobro pokusila, pa je že bila črnina ... Letos bo bolje!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tudi moji se sončijo. Sem pa "vrtne" pikirančke dala prehitro ven na premočno sonce in jih je v 2 dneh kar precej posmodilo. A se ne dajo, razen treh, ki izgledajo bolj ubogo, so si vsi preostali dobro opomogli in imajo delajo lepe zelene nove liste. Balkončkarjem, ki so bili že večji in ves čas na južnem oknu, sončenje ni naredilo nobene škode. Čez noč jih že puščam zunaj, ob južnem zidu, za dvojno zaveso iz PE folije.
Če bi imel moj plastenjak že prevleko, bi bilo kar notri, a konfekcijske nisem dobila, oblačenje po svoje se pa še vedno melje le po mojih možganih. Kako lepo zatesniti, kako narediti zračenje, vrata ...
Plamenka: na tiste tam zadaj si pa pirhe obesila, a ne?
Če bi imel moj plastenjak že prevleko, bi bilo kar notri, a konfekcijske nisem dobila, oblačenje po svoje se pa še vedno melje le po mojih možganih. Kako lepo zatesniti, kako narediti zračenje, vrata ...
Plamenka: na tiste tam zadaj si pa pirhe obesila, a ne?
Muha, pri meni so veliki, tisti s 'pirhi' dobili sončni ožig, ker so bili zaradi mraza predolgo notri. A zdaj je že v redu. Od manjših pa le dva pikiranca v istem lončku zgledata poškodovana od sonca, a imam še v drugem lončku dva iste sorte, tako da tudi če propadeta, ne bo nič hudega.
Tole je naš plastenjak, ki ga je mož 'oblekel'. Polivinil je pritrdil z letvicami. Kasneje je naročil še dodatna vodila in naredil okna.
Tole je naš plastenjak, ki ga je mož 'oblekel'. Polivinil je pritrdil z letvicami. Kasneje je naročil še dodatna vodila in naredil okna.
Plamenka je napisal/a: |
Muha, pri meni so veliki, tisti s 'pirhi' dobili sončni ožig, ker so bili zaradi mraza predolgo notri. A zdaj je že v redu. Od manjših pa le dva pikiranca v istem lončku zgledata poškodovana od sonca, a imam še v drugem lončku dva iste sorte, tako da tudi če propadeta, ne bo nič hudega. Tole je naš plastenjak, ki ga je mož 'oblekel'. Polivinil je pritrdil z letvicami. Kasneje je naročil še dodatna vodila in naredil okna. |
Vrhunsko!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Plamenka: joj, kako lepo oblečen rastlinjak!
Žal se pri nas vsa strojniška volja konča pri vratih vrta. Že, ko sem prvič namignila, da bi rada, da mi naredi plastenjak, ga je šel raje jadrno kupit. In vem, če bi sedaj zatežila, da mi ga obleče, bi enostavno dobila še enega novega z ogrodjem vred. Potem se pa raje sama potrudim in spacam, kar zmorem.
Žal se pri nas vsa strojniška volja konča pri vratih vrta. Že, ko sem prvič namignila, da bi rada, da mi naredi plastenjak, ga je šel raje jadrno kupit. In vem, če bi sedaj zatežila, da mi ga obleče, bi enostavno dobila še enega novega z ogrodjem vred. Potem se pa raje sama potrudim in spacam, kar zmorem.
Muha, upam, da ti uspe nekaj narediti ali pa možeka prepričati.
Drugače pa gledam svoje paradižnike za glavno sezono. Če pomislim, da smo že 9.4., so še prav majhni. Še pred nekaj leti smo jih v rastlinjake sadili še pred 1. majem. Ne vem, kakšni obeti glede vremena po praznikih bodo letos. Če bo tako, kot lani, pa so sadikce zdaj ravno prave.
Drugače pa gledam svoje paradižnike za glavno sezono. Če pomislim, da smo že 9.4., so še prav majhni. Še pred nekaj leti smo jih v rastlinjake sadili še pred 1. majem. Ne vem, kakšni obeti glede vremena po praznikih bodo letos. Če bo tako, kot lani, pa so sadikce zdaj ravno prave.