Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2019

Odgovori
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Pa sem na vrtu. Okopavam in plevem lanske pozabljenčke. Je veliko kamna, zemlja je trda, bom počakala, da bo dež.
Ana
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, torej misliš, da ne odženejo vsi v letu, ko jih posadimo, a mpak še v naslednjih letih?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čedalje bolj se mi zdi verjetno, da se nekaterim tako hitro posuši nadzemni del, da jih potem ob pobiranju ne najdemo. Edino tako si lahko razlagam razliko med številom vzklilih in številom pobranih v prvi setvi. Tudi, če prištejem te, ki so vzklili letos, še vedno nisem na številki, kolikor jih je prvo leto vzklilo . (Lani vzklilo 219, pobrano 144, letos vzklilo 49) Nekaj čebulic pa domnevam tudi propade.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Kar nisem mogla verjet, nabrala sem prve česnove pske, na česnu katerega sem lani prinesla od domacinov iz Ogulina. Saj se ne spomnem kdaj so bili lani prvi na Anki, tole letos se mi zdi kar zgodaj._________________CARPE DIEM
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Je zgodaj, ja. Pri Anki se po navadi pojavijo konec maja, začetek junija. Tale tvoj česen je gotovo kakšna bolj zgodnja sorta._________________naredimo svet lepši
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ja očitno je bolj zgodnji saj je bil že visok vsaj 10 cm ko je Anka šele ven kukala. To po moje pomeni da ga bo treba tudi porabit med prvimi in ne bo obstojen še dolgo spomladi. Bom videla čez eno leto._________________CARPE DIEM
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Moji lanskoletni pozabljenčki med jagodami imajo že nekaj malega rje.
Je kakšna pomoč?
Drugo leto bo česen posebej, jagode pa posebej.

Ana
Odgovori