Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jagodnjak - Fragaria

Odgovori
krt

Odgovor Napisal/-a krt »

Hvala za odgovor, sedaj razumem, mislim, da je bilo tudi pri meni nekaj malega živic samo prvo leto. Če kdo ve za ime sorte mesečnih jagod, ki se obnese (ali bo imel v odveč njene ukoreninjene živice), se priporočam.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Bi bil še čas za presaditi jagode?
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Kako skrbeti za jagode v rastlinjaku pozimi?
Nišem še nič zalival od oktobra, je potrebno na vsake toliko časa?
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Zanima, ce so jagode dvodomne rastline? 3 leta nazaj sem namrec posadila dve sadiki bele (ananas) jagode. Vsako leto cvetjo, vendar se nikoli ne razvije plod._________________Smeh je sončni žarek duše.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne, jagode so enodomne, z dvospolnimi cvetovi. Da nisi posadila prstnika, Potentilla sp.?
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Ne, ni prstnik. Sadike sem kupila na cvetličnem sejmu v Italiji. Potem bodo letos letele ven iz grede._________________Smeh je sončni žarek duše.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Priporoča morda kdo kakšno sorto za v korita? Sem imela v načrtu kupiti sorto viseča Irma a berem na prejšnji strani, da jr občutljiva na dež & sonce ter jo posledično rja zvije.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Jaz ti Irme ne bi priporočil... Poletno sonce jo skuri, od plodov pa ostanejo osušene jagode.
Jaz bom letos probal s Clery in Lia. Mami Clery odlično uspeva na soncu v navadnem cvetličnem koritu.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Clery je enorodna Crying or Very sad
krt

Odgovor Napisal/-a krt »

Pozdravljeni,
med jagode se mi je razširil nadležen plevel regačica (mislim, da se ji reče tudi zajčje tačke ali nekaj takega). Ali kdo ve za kakšen vsaj približno učinkovit način, kako jo čim bolj zatreti, da ne zaduši jagod? Z izkopavanjem se uniči samo jagode, slama pa jih ne ustavi.
Še vedno se priporočam, če bo kdo stran metal odvečne živice kakšne sorte jagod, ki se mu obnese, lahko enkrat rodne. Moje stare tudi mlade in pognojene ne dajo prav dosti od sebe, kupljene sadike (npr. Irma) pa se mi niso preveč obnesle.
Odgovori