Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2020

Odgovori
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Po lanskih izkušnjah imam tudi jaz sadike paradižnika v treh variantah. Ta mali so komaj prepikirani.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nekaj mi je le uspelo.

Spredaj in zadaj sem napela kopreno, da se mi ni treba ukvarjati z okni. Čez poletje pa tidve strani itak ostaneta odprti. Spredaj sem dala zimsko kopreno, ker letna ne bi zdržala zadrge. To sem odrezala od prejšnjega plastenjaka.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bravo! up
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Ko presajate paradižnik na vrt, se držite setvenega koledarja (dan za cvet, plod, dan za presajanje)? Ali sadite glede na vremenske razmere?
Uporabniški avatar
Plamenka

Sadim glede na čas in vremenske razmere, če to sovpada z dnevi na plod, toliko bolje.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, pa ti si pravi mojster. Bravo.

Eta, jaz se držim setvenega koledarja (Marija Thun)_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: letos me rešuje navada, da nikoli z nabavo ne čakam na zadnji hip. Že zgodaj februarja sem najprej naročila folijo in pripadajoče sponke potem pa še šla v Črno vas po substrat. Tako, da rabim samo še pravo razpoloženje. Very Happy

eta: načeloma gledam na koledar MT, če se z vremenom ne ujame, sejem in sadim, ko je primerno. Dokler sem še hodila v službo, sem sejala in sadila, ko je dopuščal čas. Takrat sem se ozirala le na luno.
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Imam manjši rastlinjak, sadike različnih velikosti, zaradi napovedi pozebe si ne upam saditi, danes je pa zadnji ugoden dan za presajanje😊 hvala vsem za odgovore, bom počakala, da se bo vreme izboljšalo in bom kar posadila, pa kar bo bo Very Happy
Uporabniški avatar
Plamenka

Jaz pred 1. majem ne bom sadila v rastlinjak. Takrat pa bosta ravno dva ugodna dneva.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Med prvomajskimi prazniki po setvenem koledarju delno zasadim rastlinjak s zgodnjimi sortami, ki jih moram vsako leto nekaj noči braniti z kaloriferjem. Vse ostalo počaka ledene može in še malo. V naših koncih je vse drugo loterija in nepotrebna skrb.
Lp
Odgovori