Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pozeba 2020
pa naj gre vse nekam v tri krasne.... Na eni lokaciji v dolini sem imel nazadnje -6, na hribu kjer imam drug sadovnjak, vrt in njivo (450-500nmv) pa je bil tudi kar minus, saj je bil kar debel led v sodu za deževnico. Drug teden je pa napovedan na moji lokaciji -4. Pa to bo uničevalno. Glede na slabe izkušnje pred leti, pa se ne bi čudil na še en minus konec aprila.
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
Drva so pripravljena, pet štartnih kupčkov iz trsk na parceli tudi, zažigalne kocke za hiter in zanesljiv vžig tudi, še sekiro in dve žagi v avto ...
... pa čakat na pravi trenutek ...
Pa na vžigalce in nekaj vžigalnikov ( za ziher ) ne smem pozabit.
En pokrit kup lesa, razne deske in celo en razžagan tram imam pa tudi še v sadovnjaku.
Sem pa tudi jaz škropil z Epin Extra + Protifert LMW. Že 2x v kratkem.
Le kaj si mislijo bližnji sosedje, ko ves čas s škropilnico nekaj po drevju in jagodičevju škropim ?!?
... pa čakat na pravi trenutek ...
Pa na vžigalce in nekaj vžigalnikov ( za ziher ) ne smem pozabit.
En pokrit kup lesa, razne deske in celo en razžagan tram imam pa tudi še v sadovnjaku.
Sem pa tudi jaz škropil z Epin Extra + Protifert LMW. Že 2x v kratkem.
Le kaj si mislijo bližnji sosedje, ko ves čas s škropilnico nekaj po drevju in jagodičevju škropim ?!?
Ne gre mi iz glave to, kako malo so bili popki poškodovani ob prvoaprilskem mrazu, ki je bil po številki res impresiven, ranga -6 C.
Ugibam, da ima to kaj opraviti s sušo; če so tkiva dobro hidrirana, v takem mrazu masovno popokajo in so uničena, če pa vode ni, je tudi domet poškodb manjši.
Morda se sliši smešno, vendar to je vse, kar lahko zaenrkat skupaj spravim na to temo
Ugibam, da ima to kaj opraviti s sušo; če so tkiva dobro hidrirana, v takem mrazu masovno popokajo in so uničena, če pa vode ni, je tudi domet poškodb manjši.
Morda se sliši smešno, vendar to je vse, kar lahko zaenrkat skupaj spravim na to temo