Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Clematis - srobot

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Podobno je imela z okrasnim srobotom velike težave moja mama. Več let si je neuspešno prizadevala, potem mu je priskrbela zasenčene noge in je šlo. Dolga leta je uspešno rastel in jo razveseljeval ob žični ograji, s šavjem okrog nog vsaj pol metra v višino, pa tudi na ograjo se ni vzpenjal sam: med drugim mu je delal družbo navadni slak (plevel)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Res je. Hladne in vsaj nekoliko vlažne noge. To je pod 'nujno'. Dobro je, če gre za zaščiteno lego v smislu zid, kamen, lesena ograja - zaželjena polsenca / polsonce, zalivanje v sušnem času skoraj obveza, za rast pa potrebuje nekoliko opore.
Ja, no, dobra, globoka, humozna, dobro odcedna zemlja je vsekakor plus, ma take jaz ne bom videl, dokler se ne preselim kam drugam, pa še kdo ne. Naravne danosti se da nekoliko korigirati, a zgolj nekoliko.

Clematis alpina je bolj muhast, Celamtis montana sploh kakšen 'nesfriziran' pa bi zagotovo moral rasti in cveteti. Če tudi ta ne bi, ob zgoraj zapisanih 'navodilih', potem ta rastlina na tej lokaciji pač ne uspeva in se je treba ozreti za kakšno drugo. Včasih kaj preprosto povedano - pač ne gre. Burja in suša mu zagotovo nista po godu.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Draga Beti11, si ga videla kje v Košanski dolini? Jaz se ne spomnim..., morda pa res ni za našo burjo

lepo bodimo, Mil[/b]
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja tudi jaz nimam neke dobre roke za clematis.Lani sem kupila dva saj rasteta ampak sta prav boga.Spodnji del v senčki,redno zalivan,pognojen pa še vedno brez veze._________________LP
E.
Odgovori