Vidim, da si doma okrog Postojne.....,kolikokrat gledam tam v tisto smer,ko je nebo črno, pri nas pa sonce na vse pretege ,mislim,da pri vas ni take hude potrebe, da bi jih zalivala,ker ste v teh 7 tednih sigurno imeli dež, pa še zemlja ni tako peščena kot naša,tako, da bodo preživele tudi brez zalivanja, brez skrbi ,ker imajo globoke korenine,kjer so še rezerve
Samo spomladi posajene pa je vseeno prav, da zalije na dva tedna, če ni dežja, količinsko pa nekje 20l, zalivalnik in pol._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
hej Tjesih, na pol kv metra vrži 10 l. vode, malo močakaj in potem zabodi prst. takoj ti bo jasno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
TANJA TT danes sem si vzela čas in se zelo dolgo zadržala na tvojem rožniku. Saj sem ga prej tudi že nekajkrat gledela, ampak danes pa detajlno, saj veš climerji, ramblerji, opore...
In sem ugotovila, da bom morala tudi jaz nameniti prostor pokrovnim vrtnicah v prihodnjih letih, krasne so. Pa seveda tudi ramblerjem.
Sem pa ugotovila, da imaš poleg krasnih vrtnic( nekaj imamo enakih in sem videla kaj lahko nastane iz njih, so me navdušile), tudi zelo lepe spremljevalne rastline. Opazila sem, da imaš veliko plahtice, me zanima, ali se da dobiti kaj potaknjencev te rastline? Bi jih zasadila po antičnem delu.
Krasen rožnik, vidim da tudi pri tebi ovalne oblike prednjačijo .
Hvala za tvoj sprehod ,se trudim in ustvarjam Glede plahtice-veliko jo je in tudi veliko sem jo že pometala stran,ker se zelo lepo razmnožuje in ko enkrat dobiš eno sadiko,jo potem lahko razmnožuješ po mili volji,je pa tudi zelo trpežna, vse te suše je zdržala brez problema,mogoče se malo manj širi,a je je vseeno dovolj in paše k vrtnicam, posebno k tistim, ki so spodaj gole.Pokrovne vrtnice so tudi zelo hvaležne, predvsem pa zdrave in v ugodnih razmerah ponujajo vsesezonsko cvetenje,največ imam Kordesovih,ki nasploh veljajo za zdrave.Linije pa, no, te so nastale povsem spontano,ker načrta ni nikoli bilo in sem naredila gredo, kot je kazala situacija na dane razmere in je kar je
O TanjaTT kaj si ti pridna,mene še vse to čaka.Jih pa težko pričakujem.A prva greda je bivši vrt,ki si si ga priborila.Verjetno bodo v zadnji vrsti plezalke?
Bi se kar strinjala s tabo,da je Leonardo špica,tudi jaz sem izredno zadovoljna z njim.Je pa sedaj veliko mojih začelo pocvitat ali pa še bodo,če bo le vreme.Mogoče bom pa kaj naložila,da se vidi kako so se lepo razrasle .Sedaj,ko je spet vse v popkih,cveti in se vsak dan vidi kako se bohotijo me noro osrečujejo. _________________LP E.
Upam tudi jaz Ja, na prvi sliki je bivši vrt,kjer nikoli ni nič uspevalo,upam,da ne bo tudi z vrtnicami tako ,zato bom posadila v glavnem ramblerje, ki so robustni in malo manj zahtevni