Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moji nastavki cvetov so odpadli že pri prvi pozebi_________________Lp, Živa
Zvonev

Odgovor Napisal/-a Zvonev »

Tudi meni so zmrznili skoraj vsi cvetovi, vendar mi sedaj rastejo novi, kar se mi je letos zgodilo prvič- zraven posušenega poganja novi cvet. Zanimivo, brst je bil samo en. Veliko novih cvetov(so še zelo mali) ima 12 let stara Sunflower, medtem ko imajo ostale le nekaj novih- upam, da se jih vsaj malo obdrži. Čopič je že pripravljen.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Kateri del asimininega cveta je prek aktiven: prašniki ali pestič?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Pestič.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

AndrejK je napisal/a:
Pestič.

To je pa redkost, pri večini rastlin prej dozorijo prašniki. Podobno je, recimo, pri trpotcu.
gurenc

Odgovor Napisal/-a gurenc »

Kaj bo iz teh brstov na slikah spodaj? Tiste rjave zadevice (cvetove) sem v marcu poščipal. A tole mi deluje kot brst, čeprav na drugi se vidi kot bi se razvijali lističi. So pa povsem drugačni kot lističi na prvem brstu (dolgi lističi). Žal mi nikakor ne uspe dati slik sem zraven, tako da prilagam naslove (na brezplačno stran za objave slik)
https://ibb.co/TYhTx2Y
https://ibb.co/drJ7vsf
AndrejK

Cvetovi. Druga serija, ker so bili prvo izgubljeni prehitro.

Lp, Andrej
gurenc

Odgovor Napisal/-a gurenc »

Naj hvala. Potem gredo proč ...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Moji koreninski izrastki so letos trdoživi in vztrajni. Uspeli so pognati 4 cvetove "3. generacije" in za enkrat zgledajo oprašeni. Prvo in naslednje cvetje je pozeblo.

Upam, da pridelam prvi plod, ... pa tudi če ne. Uspeh je že polno razvit cvet. Pri meni ga še ni bilo. Vedno vse zmrzne že v fazi prebujajočih bunkic.
AndrejK

Zorenje plodov se je že začelo v nekaterih delih Slovenije (vem za Krško), sam še čakam na prvi zrel plod. Glede na zgodnjo pomlad sem pričakoval začetek zorenje za začetek septembra, samo izgleda, da bo kasneje.

Letos sem uspel vzgojiti sadike izbranih sort asimin. Na zalogi so:
po 25eur:
Sunflower 20+
Overlees – 20+
Rebecca's Gold – 17
Green Riverbelle - 6
Tollgate – 9
Prolific – 7
Sweet Virginia - 3
Mango - 3
Belle – 17
NC-1 – 8