Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožnik ne na nebu ne na zemlji

Moderator: Melona

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Huh, zbirka 'moških' na mojem vrtu se bo povečala, imam Lujzeka, pa Pavleka, pa Henrija, pa še en kup njih, jeseni pa pride še Ferdi! pomežik_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Lepe Voda tudi pri tebi so se že dodobra razrasle Very Happy_________________LP
E.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Jaz pa čakam kakšno tvojo novo slikico (ali pa več). Lep pozdrav!
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pozdravljeni, danes tukaj v Istri pada dež, že od noči a na rate. tudi puše jugo in po navodilu veljakov, ki so odločali o načrtih in spremembah v primorskih mestih in njih pravila, takrat niso sprejemali odločitve, ker jugo meša in zavaja pamet a burja ostri duha.
ne glede na mojo zmešano pamet zaradi juga, sem vmes ko je malo nehalo padati pregledala vrtnice. groza in strah, zelo majhne in malo večje zverinice na pohodu, da je milina. zafrtajčkane, zelene, rumene, pikaste, s črno glavo, rumeno, zadki navzgor, navzdol, prepognjene, raspotegnjene, ob robu lista, da jih komaj opaziš. takrat je, mogoče zaradi juga, prišla do izraza moja maščevalno krvoločna, sadističnna in ubijalska vrednota. hja vrednota, saj je jugo kriv in sem vse , tega je bilo za dve žlički zelene paštete kot bi rekla Poezija, fizično uničila. danes sem slavila zmago ob kozarčku malvazije. kaj pa jutri, ha ko ne bo vina. pojutršnjem?
dež je znova začel. zverinice so bile na vseh vrtnicah, edino R. Uetersen in cvetoči rdeči Leonardo jih nista imeli na obisku. lpvoda
PS. najrajše bi vzgajala koprive._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bobolino

Voda, ne obupat! Glavno, da si se zdivjala Laughing . Vrtnice so kraljice, saj veš, muhaste in hudo užaljene, če slučajno nimajo vse pozornosti Wink ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

uh, voda, tudi pri meni niso nič lepo videt, kar je suša ustavila, so pa zdaj gosenice pojedle, hudo Evil or Very Mad a se tolažim da bo drugo leto bolje. Pa da ne boš mislila da koprive nimajo škodljivca, smo že tudi TU govorli o njem. Laughing Wink
voda

AA, vem sem brala a vsaj po koprivah se zgodi nekaj lepega. pri vrtnicah samo gola oskubena stablika.
bobolino, saj ne obupujem a sem totalno žalostna ko zagledam tako oglodano vrtnico. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bobolino

Vsega, česar se dotakneš, se prelevi v nekaj lepega, tudi vrtnice se bodo spomladi obrasle in pokazale, da so vredne, da rasejo pri tebi. objemček_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Voda potovanje po tvojem rožniku skozi letne čase- fantastično.

Vidim pa, da pridno uresničuješ svoje ideje na papirju in jih pretvarjaš v realnost.( tablice za označevanje, oboki...) Kaj raste ob tistih obokih, boš kaj s slikami pokazala?

In zopet sem ugotovila, da moram posaditi plahtico med vrtnice, ena fotografija, ki jo imaš s svetlo roza vrtnico in plahtico je za na steno.

Lepo, lepo...
voda

trudim se enako kot ve in si uresničujem načrte, a žal se velikokrat sfižijo. npr. pri obokih. sedaj po treh letih bi moralo biti vse zaraščeno a žal ni, ker določene dobljene vrtnice, naročene pri Petroviću niso bile poslane kot sem jih naročila, klimbing, ampak pritlikave. nič hudega čez nekaj tednov (po treh letih) jih bom izkopala in posadila rezervo, a žal barve ne bodo take kot sem si zamislila. kljub temu sem vesela, da mi radič ludo raste enako kot blitva, endivija, cikorija, kumare in noro veliko paprik. na enem stebelcu čez kilo, veje se kar lomijo.
tako lepa jesen je. vse je zeleno ker dežuje. fige se še držijo in ptiči noro pojejo in lepo je ko vidiš pocvitanje vrtnic. zelo veliko popkov je. ali bodo vzdržali, da se odprejo. zemlja po tem dežju noro diši. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori