Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Momordica charantia
Na Dunaju sem lansko leto v kitajski trgovini kupil "kitajsko" različico - v prehrambene namene.
Zanimiva enolončnica, rahlo pogreni, a sicer precej okusno.
Semena žal niso bila dozorela.
Morda gre pri različicah za različno vrsto uporabe?
Predvidevam pa, da je tako kot pri čajotah - več variant plodu, ista uporaba. Je pa možno, da so ene bolj, druge pa manj grenke. Za nas, ki nanje nismo ravno navajeni, bi bila manj grenka varianta bolj uporabna. V okrasne namene pa je itak vseeno.
Zanimiva enolončnica, rahlo pogreni, a sicer precej okusno.
Semena žal niso bila dozorela.
Morda gre pri različicah za različno vrsto uporabe?
Predvidevam pa, da je tako kot pri čajotah - več variant plodu, ista uporaba. Je pa možno, da so ene bolj, druge pa manj grenke. Za nas, ki nanje nismo ravno navajeni, bi bila manj grenka varianta bolj uporabna. V okrasne namene pa je itak vseeno.
Treba je it v naravo.
borutl
borutl
voda je napisal/a: |
lpmami, to si kar misli, da je preveč semen, če se ne motim jih je 5. lani mi ni niti ena semenka skalila. lpvoda |
meni tudi ni, čakam zdaj par tednov, sem mislil, da pač dolgo traja, pa zvem da bi morala pognat v roku tedna. En paket semen sem namočil za 48 ur pa potem v zemljo, druge pa za 1 dan.
Sem klical, če se da še dobiti semena, pa jih nikjer ni, je pa razlaga takšna, da se to pogosto dogaja, ker so semena zelo slabo kaljiva. Tak odgovor sem dobil že zdaj od dveh oseb v Kaliji. Te pa naj dajo 20 semen, da bo nekaj ratalo, ....ah to pa ne.
laksikon je napisal/a: |
Te pa naj dajo 20 semen, da bo nekaj ratalo, ....ah to pa ne. |
Točno tako. Sicer ponavadi na vrečkah semen piše (morda po kakem zakonu tudi mora), za koliko sadik zadošča količina semen v vrečki. Morda je bilo statistično verjetno, da od kupljenih 5-ih semen dobiš eno rastlino - in si pač imel srečo, da si statistični osamelec .