Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hoya - voščenka

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hoyo Carnoso imam že precej let, a mi je do sedaj cvetela samo enkrat. Pred leti sem imela ravno tako in mi je obilno cvetela vsako leto. Pa je ne obračam, ker naj bi bila skozi na istem mestu, ne presajam, ker naj bi bile korenine bolj na tesnem, le v isti hiši ni. Rolling Eyes
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Nekje sem bral, da za cvetenje potrebuje nekaj ur direktnega sonca.
Koliko je to res, ne vem, vem le, da to pomaga.

Preverjeno pa cveti tudi na oknu kjer nikoli ni sonca.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Direktnega sonca res nima, a mislim, da ga tudi prejšnja ni imela. Na okno z direktnim soncem je ne morem dati, ker ga nekaj časa rabim za paradižnike.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

V kakšnem substratu jih pa imate?Sam sem si priskrbel vejico s par listi in zaenkrat je še v vodi. Precej sem prebral o njih in po mojem laičnem mnenju sem zaključil, da rastlina ne bi imela nič proti substratu, enakem kot za kaktuse (edino mogoče malo manj kamenčkov pa malo več zemljine)._________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V čisto običajni zemlji za sobne lončnice.
Zemlje za kaktuse in peska se pri ostalih sočnicah raje izogibam, nimam dobrih izkušenj s tako mešanico.
Žlehtnoba

Aha, hvala._________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri kaktusih je posebna zemlja bolj važna, ker ne želimo, da zdivjajo. Pri ostalih sočnicah je "divjanje" marsikdaj celo zaželeno. Ne vem pa, koliko pri voščenkah substrat vpliva na cvetenje (da morda bolje raste in manj cveti ....). A bi rekla, da se da vse to urejati s primernimi gnojili.
Žlehtnoba

Ok, saj moj primerek je še daleč od presajanja v zemljo - sem videl eno slikco na prejšnji strani (list s korenincami) in sem ugotovil, da bo najbrž še kar nekaj ploh, preden bom jaz voščenko presadil v zemljo Smile_________________go with your instinct to live as you want
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Prejšnji teden me je izjemno presenetilo tole: https://mojalbum.com/greeny/rastline/foto/24918256. Hoya kerrii bo cvetela! Komaj čakam Jupi .
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Evo, zacvetela! Zelo sem vesel!

Odgovori