Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ginkgo biloba - dvokrpi ginko

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ja, baje so to plodovi * (z zvezdico) Wink .

Kolike možnosti imam, da mi kako seme skali - in požene, seveda. Da dobim svoj ginko ...
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Zdravo. Ni nobene bojazni, ker semena zelo dobro kalijo.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Oj, dafo, pozdravljen. Predvidevam, da si že poizkusil. Kako se jih lotim - jih preprosto dam na/v zemljico? Ali bo boljše v lonec, pa čez zimo v klet?
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Najprej jih temeljito očisti, nato pa položi na zemljo in rahlo zakrij s tanko plastjo zemlje. Sam sem jih imel na toplem in so kalila, gotovo bi dobro kalila tudi, če bi čez zimo mirovala na hladnem.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Nisem vedel, da tudi sveža semena kalijo ... No, pred nekaj tedni sem našel dve semeni in ju posadil. Ker ginko (baje) zelo hitro raste, bi ju čez leto oddal, če kdo potrebuje. Wink
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Ptiči ga obožujejo - vsaj pri meni. Kosi mu trgajo listje in nosijo v gnezdo. Moram naši maci uredit dostop do krošnje in prostor, kjer bo lahko dremala. Smile
Odgovori