Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2020

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ponujal sem jih na svoji spletni strani, ki pa je ne smem objaviti ker je to že reklama kar tukaj ni dovoljeno._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

pajo: Lahko bi jih ponudil tudi tukaj, ni prepovedano. Wink Razen, če si jih prodajal, to je pa drugo.

Gartlčani še vedno pridno menjamo med seboj in podarjamo viške, ne glede na trenutno situacijo. Res pa je, da ko imam viške kake iskane redkejše rastline, najprej pogledam, kdo na forumu aktivno sodeluje in prvo ponudim tistim po ZS.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

muha je napisal/a:
pajo: Lahko bi jih ponudil tudi tukaj, ni prepovedano. Wink Razen, če si jih prodajal, to je pa drugo.

Gartlčani še vedno pridno menjamo med seboj in podarjamo viške, ne glede na trenutno situacijo. Res pa je, da ko imam viške kake iskane redkejše rastline, najprej pogledam, kdo na forumu aktivno sodeluje in prvo ponudim tistim po ZS.

Nisem jih prodajal ampak ponujal kar je bilo viška._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Jaz jutri še tri vržem v teglce, ostalo je na vrtu ali pa sem razdal._________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pa sem ga dobila, svojega Habanero chocolate! Včeraj sem šla skozi Črno vas in zavila k Čožu. Domov sem nesla košat grm s popki. Upam, da bom doživela tudi plodove._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bravo, Lpmami! Zdaj pa hitro izolirat popke, dokler so še popki, da boš imela semena še za naslednja leta. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Joj, pa res! Pa ravno sosed nad mano goji čilije. Kako se pa to naredi? kakšne vrečke verjetno Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Kopreno čez cel čili ali pa čajne vrečke čez popke, lahko pa z Mekolom zalepiš 2/3 popka in ga stresaš, da se oplodi. Samo pri habanerih je to zelo težko, ker so popki majhni.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Se mi zdi, da rabi Habanero Chocolate na nek način boljše (toplejše ?) pogoje, kot mu jih uspem ponuditi. Korektnega ploda še nisem uspel pridelati, je pa res, da sem vsako leto poizkusil le s sadiko ali dvema. Kakšne rezultate imate, kako jih gojite?
(se mi zdi, da z drugimi čiliji ni(mam) takih težav...)
Uporabniški avatar
Plamenka

Ne spomnim se, da bi bilo H. chocolate težje vzgojiti in da bi bil bolj zahteven kot ostali habaneri. Res da že nekaj let ni prišel na vrsto, a včasih sem gojila veliko različnih habanerov v istem letu in se ne spomnim nobenih težav z njimi.
Odgovori