Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rakitovec - Hippophaë rhamnoides L.

Odgovori
Mr.dBoo

Odgovor Napisal/-a Mr.dBoo »

Bi mi kdo vedel povedati kako ločiti moško in žensko rastlino? Kupljeno je bilo ena moška ena ženska, rodili lansko leto nista, letos so mi eno pospravile srne v sadovnjaku. Lahko zdaj vem katera mi manjka da jo nadomestim?

Bi vedel kdo po sliki če mu poslikam?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

So šanse, pošlji.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Fantje so ponavadi že navsezgodaj pokriti s cvetnimi popki, še preden je sploh kaj od listov, in to zelo na gosto in znacilen izgled imajo ... Morda ti tole kaj pomaga

https://seaberry-hippophaerhamnoides.blogspot.com/2015/03/how-do-i-tell-difference-between-male.html
Mr.dBoo

To bi bilo to če bo kdo vedel. Meni bolj zgleda kot da bi bila moška rastlina.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na levi fotki se, po moje, lepo vidijo plodnice, ki se že malo debelijo in na koncu njih mali, temni ostanki, vratu pestiča. So vse 3 fotke z istega grma?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Levo je punca. Če sta srednja in desna isti grm, potem je to to Smile
Mr.dBoo

Vse tri slike so z istega grma slikane pod drugačnim kotom zato malo razlike v svetlobi. Če je to torej ženska rastlina sedaj rabim opraševalca.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ta zgodba, da odrežeš vejo, daš v skrinjo in potem z zamrznjene gredo bunkice krasno dol...

... No, to je nateg. Sicer domiseln in na prvo žogo smiseln, a vseeno nateg.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Letos moji končno kažejo pozitivno sliko.
Sajeni so bili leta 11 in sem nad njimi že zdavnaj obupal, pozabil... Jih je že zdavnaj klinc gledal.

Je pa stvar takšna. Leikora in Polmix sta v resnici obe Leikori. Poleg imam še Botanika in Podruga ter še enega "fanta", ki je v resnici edini.
Leikora je trenutno debeline do največ 2 mm, preostali dve pa sta občutno debelejši.
Prav veselim se.
Odgovori