Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

muha je napisal/a:
brbr je napisal/a:
Polžev ne pobijam. Bili so preseljeni v goščo, ki se širi na koncu njive.

Do jutra so vsi že prirajžali nazaj. Wink Laughing

Od tam so prišli in tja se bi tudi sami vrnili brez posega človeka. Zvečer jih "ulovim", ko plezajo v smeri proti vrtu, zjutraj pa se pravilom oddaljujejo. Mislim, da se prav gotovo ne gibljejo naključno, temveč precej dobro vedo, kaj iščejo. Verjetno vohajo.
Mislim, da tudi niso tako strašno počasni. Par 10 metrov zlahka premagajo, se najedo in vrnejo nazaj.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pepe je napisal/a:
Mislim, da tudi niso tako strašno počasni. Par 10 metrov zlahka premagajo, se najedo in vrnejo nazaj.

Počasni so, ampak tudi vztrajni Very Happy . Morda bi lahko oblikovali rek "vztrajen kot polž".
Pepe

Sem že doživel, da so bili zame prenagli. Opazil sem jih na čistini sredi zelenice denimo kak meter od roba, kjer jih je težje najti. In sem šel po rokavice, mogoče še malo pomalical. Ko sem se vrnil, jih ni bilo več. Zbežali Smile Smile Smile
Možno sicer, da so vmes našli kako luknjo v zemlji med travo.
Tiste, ki jih mi najdemo v svetlem času dneva v slabih skrivališčih, so večji lenuhi med njimi. Zvečer dobimo tiste, ki so preveč neučakani, zjutraj pa zapoznele lenuhe. Moje nočne bitke so me o tem prepričale. Ne šteje sicer na deževen dan. Takrat se masovno odpravijo na pot tudi podnevi, če jim lepo diši.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, v enem dnevu gotovo ne bodo nazaj, je goščava kar precej oddaljena od nasada čebule. V goščavi so tudi kupi zelenih odpadkov, ki jih tja vozijo okoliški brebivalci, tako se tudi tam najde kaj dobrega za po zob..._________________naredimo svet lepši
Pepe

Potrebna bo kaka raziskava s čipiranimi polži, da bomo vedeli pri čem smo Very Happy
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni

Ugotavljam, da imate nekateri pomanjkanje, nekateri pa imamo višek te golazni. Z veseljem vam jih nekaj pošljem, saj potem se pa razmnožijo.
No, to je bilo malo za hec.

Jaz sem že lani pobirala predno sem šla spat. Lučko na glavo, kozarec v levo roko, z rokavicami opremljena se ve in sem hodila po vrtu. Nabrala sem jih ponoči največ.

To delam tudi letos. Imam jih kar precej.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Danes na dveh srednjih solatah 10 rdečih malo manjših in debelejših polžev.

Tudi jaz jih pobiram čez dan v kozarec od kumarc.

Ana
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Akcija izpred štirih dni je bila srednje uspešna. Sem tisti teren ponovno natančno pregledala in vse najdene uspavala. So pa udrli na solatno gredico še z druge strani, iz trave (po dežju). Po gredah so bile široke svetleče slinaste sledi. Na mojo srečo je lastnica-najemodajalka posipala neka modra zrnca tudi po mojem delu in sem jih videla precej poginulih._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pepe

S polži dokončne zmage ni. So le bolj ali manj pogoste bitke, kjer se število uravnovesi v tako situacijo, da se nam zdi sprejemljivo.
V nedeljo zjutraj sem jih po dežju lepo število nabral predvsem po travi okrog vrta. Kakih 10 pa tudi v akciji, ko so malicali predvsem solato. Za pest sluxxa, ki sem ga zadnjič potresel na izbrana mesta, je še tam. Nisem opazil, da bi se kak polž zanj zanimal. Mogoče je tudi z leti zgubil svojo privlačnost, čeprav ni videti, da bi zrnca kaj razpadla med skladiščenjem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si potresel pred ali po dežju? Bolj jim diši, ko je moker.
Odgovori