Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kivi - Actinidia
kako je pa z zalivanjem kivija oziroma mojih treh skupaj posajenih sadik ? Je pod streho tako da dežja ne dobi nič. Pozimi sem zalil z 1 kanglo (mislim da je 13 litrov) na mesec. Zdaj zalivam z eno kanglo vsak drug dan (ponedeljek-sreda-petek). Preveč ? Premalo ? Glih prav ?
Nekateri listi so malo bledi, pa ne vem od česa; preveč-premalo vode, preveč-premalo gnojila ?
Sedaj se sok ne izceja več, ker gre vse v poganjke. Poskusi odrezati enega. Potem rano tudi zamaži. Tudi mladi odganjki se sedaj lepo trgajo, brez solzenja. |
Tinko, prav imaš. Za konec tedna mi je zneslo... in sem enega večjih poganjkov svoje Jenny odrezal skoraj pri zemlji - presenetljivo malo se je "fajhtal". Sem "zamazal" rano, potem pa prišel na idejo, da bi kakega od preostalih zračno grobal. Saj bo kmalu čas, kajne? Boljše od enega kivija sta dva kivija!
mfranc je napisal/a: |
Mravlja, uporaba pepela bi verjetno "odpomagala". ... |
Pepel sem imel v spominu v primeru potrebe po dodajanju kalija, nekje "zadaj" pa tudi po dodajanju zaradi vsebovanega železa. Sem šel preveriti še angleško vikipedijo https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wood_ash in pišejo o železovem oksidu - da ga je lahko med 0 in 12%. Za zadnji podatek sem skeptičen, ne vem če res in od kje toliko.
V naših krajih se je v "starih časih" probleme na vrtu reševalo s pepelom. Sem ohranil to navado, če se le da, ga uporabim.
tinko; ali bi hotel malo opisati kakšne pogoje imaš v kleti? (vlaga, temp., nihanje, v zemlji, pod stanovanjsko hišo, kamen/beton ipd) Karkoli...
Kar tukaj še okoli rakitovca. Moram malo podrobneje pogledati ali je že kaj koreninskih izrastkov, ker so rastline še dokaj mlade in z ne kaj preveč rastnega potenciala.
Skratka, bom imel v mislih in javim, ... pa brez cene so, tako da... hvala pa to in je to to.
Kar tukaj še okoli rakitovca. Moram malo podrobneje pogledati ali je že kaj koreninskih izrastkov, ker so rastline še dokaj mlade in z ne kaj preveč rastnega potenciala.
Skratka, bom imel v mislih in javim, ... pa brez cene so, tako da... hvala pa to in je to to.