Kako so lepe!
Meni jih je skupaj vzklilo 6. Glede na pogoje, v kakršnih sem pobirala seme, še dobro, da vsaj toliko. Semenske glavice so bile jeseni skoz in skoz premočene, tik pred gnitjem. No, za seme bo, za cvetje bodo poskrbele pa astre in tagetes. Opažam, da so tele cinije dokaj zahtevne pri klitju. Če ni prave toplote, zlepa ne prilezejo na plan, ali pa sploh ne.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zinnia, cinija - lončna
Ja, res je. Na enem kraju sem jih sadila preveč skupaj, te sem vrgla ven slab mesec nazaj, ker jih je iznakazila rja, bile so tudi višje, ker so se borile med seboj za svetlobo. Mislim, da se jih lahko sadi na razdaljo cca 25 cm.
Doma je bilo par sadik pod drevesom, ki je metalo nanje kar precej sence, te so pa že prej propadle.
S primerno razdaljo in na sončnem mestu so pa res nezahtevne in lepe dolgo v jesen.
Doma je bilo par sadik pod drevesom, ki je metalo nanje kar precej sence, te so pa že prej propadle.
S primerno razdaljo in na sončnem mestu so pa res nezahtevne in lepe dolgo v jesen.