Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ankin gartlc

Moderator: Melona

Odgovori
anka

Odgovor Napisal/-a anka »

Chevy Chase

La Reine Victoria

Raubritter
anka

Hvala za prijazne besede.

Takrat, ko so gospodarili po mojem vrtu, si nisem mislila, da jim bom kdaj hvaležna, a dve leti kasneje sem res zadovoljna s tem, kar je nastalo. Na začetku sem znanje in ideje našla tu, na forumu, drugje na spletu in v knjigah, učila pa sem se v praksi, največkrat z napakami: popenjavko Cecile Brunner, mojo prekrasno Cilko, ki zraste celo do 8 metrov, sem posadila k trimetrskemu ogrodju nad stopnicami. Od junija do oktobra so bile polne odpadlega lista in cvetkov, ki ga je bilo treba pometati vsak božji dan. V teh letih sem se zato izmojstrila v presajanju vrtnic, tako da sem mojstre pričakala pripravljena.

So mi povedali, da se gradbinci v mestih obnašajo lepše - da bolj mirkajo vrtove in rastline. Mogoče so mislili, da nam na vasi ni mar, da imamo itak dovolj zelenega okrog sebe :-)

Novalis
anka

Tricolore de Flandre

Planten un Blomen

Papa Meilland cl
anka

Julietka se bo za letos poslovila.

Royal Welcome

A Shopshire Lad
Nazadnje urejal/a anka 29 Maj 2020 16:06; skupaj popravljeno 1 krat
anka

Blue Magenta

Chapeau de Napoleon

Rhapsody in Blue
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kakšne barve!
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Anka čudovito. Pogledala sem si tvoj rožnik od začetka, da si osvežim spomin. Prestala si nelepe trenutke, sedaj je pred tabo samo še čas za tvojo radost. Imaš lepo zbirko in tudi odličen aparat, ki nam tvoje vrtnice postavi pod nos, tako, da že skoraj začutimo vonj. Smile_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Zelo lepo. Vesela sem, da ste rešili toliko rastlin.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Anka, prelepe vrtnice, med njimi kar nekaj takih,kot jih imam tudi sama. Ali je Ghislaine de Feligonde zdrava? Pri meni zadnji dve leti nekaj pepelaste plesni ali morda siva plesen,ki me strašno jezi....Naj še naprej lepo uspevajo Very Happy
anka

Ghislaine de Feligonde je zaenkrat zdrava. Je še mlada, posajena je bila komaj jeseni. Upam, da ostane zdrava, saj vrtnic (in tudi nič drugega) ne škropim. Zadnja leta je moj glavni kriterij za nakup vrtnice njena ocena na helpmefind (in podobnih virih), kjer Ghislaine velja za EXCELLENT, poleg tega je "passed the test" na Longwood Ten Year Rose Trials. Da ne omenjam njenih čarobnih cvetov, ki v enem šopu skrivajo barve vse od rumene, marelične do kremne in bele.

Odgovori