Naš včerajšnji izlet DLVS naj bo ovekovečen kar v tej rubriki. Prišli smo na izbor vrtnice Ljubljana (glej rubrika splošno o vrtnicah - vrtnica Ljubljana) ter si seveda ogledali Rožnik Tivoli. Prekrasen je bil. Le delno so nekateri grmi odcveteli, drugače vse v polnem cvetju.
Tablic žal premalo, nekatere zamenjane, ker pa vrtnarji običajno ne poznajo sort, tega seveda ne morejo vedeti. Mogoče bi morali narediti tablice privezane na drobno verigo ali kakšno cenejšo trdo žico, ki bi bila zakopana v zemljo in objeta okrog stebla vrtnice. Rešeno za vedno. Mogoče kdo to bere od odgovornih? V rožnikih so to večne težave. Ljudje si vzamejo tablico za domov, ker nimajo svinčnika da si prepišejo ime določene sorte. No potem so tu gotovo še nepridipravi, ki hočejo nagajati. Enaka zgodba povsod Valdoltra, Sv. Ivan....
Prišli smo iz drugega vhoda, kjer začnejo muškatke.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Vsi smo bili navdušeni nad izobiljem cvetov vrtnice Jasmina, pa tudi nad lepoto, mehkobo in nežnost ter srednjega vonja cvetov.
Spominja na starinski - zgodovinski cvet, mogoče ne na sliki, v resnici pa.
Jasmina
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Breda članom društva podaja par besed o napredku in posluhu za vrtnice odgovornih v rožnem parku Tivoli
V daljavi že vse pripravljeno za izbor vrtnice Ljubljana. Bili smo deležni tudi zajtrka na prostem - ljubljanska palačinka, rožni čaj ali kava.
(O samem izboru vrtnice v rubriki splošno o vrtnicah - Vrtnica Ljubljana).
Sledil je sprehod po Ljubljani z vodičem in ogled Pivovarne Union. Izlet se je nadaljeval v Arboretum Volčji potok._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rožnik Tivoli - Ljubljana
Moderator: Melona
Včeraj smo bili na rožnem dnevu z DLVS najprej v Tivoliju, nato v Arboretumu Volčji potok. Imeli smo srečo z vremenom, saj nismo imeli dežja. Vrtnice v Tivoliju so v odličnem stanju.
Vse je zelo presenetila vrtnica Ljubljana. Predvsem tiste, ki imajo eno leto več in so bile prve zasajene, so se prekrasno naredile. So višje in popki
ter notranjost cvetov bolj izrazitih barv. Cvetovi so še večji in bolj polni, res smo imeli srečo, da smo izbrali to vrtnico.
Sije od zdravja, ima veliko listne mase, prelepe cvetove, posebne popke, v sredini so cvetovi malo bledo rumenkasti
in kasneje postanejo kremno beli. Dokler nisem vedela da stojim ob vrtnici Ljubljana sem očarana vprašala – katera je ta?
Organizacija je bila kot vedno z DLVS enkratna. Posregli so nam zopet dober zajtrk, palačinke s skuto in pehtranom,
pojedli smo tudi slano pecivo v obliki zmajčkov in spili kavico ali sok. V Parku Tivoli so nam povedali,
da so bili sprva skeptični, ko so prišle ideje za vrtnico Ljubljana, sedaj pa so zelo zadovoljni,
da je tudi prišlo do realizacije zamisli, saj jo sadijo vseposvod in ljudje jo zelo radi kupujejo.
Sledil je ogled dela parka Tivoli ob spremstvu vodičke, tako da smo tudi izvedeli marsikaj, kar prej nismo vedeli. Naprimer seznanili smo se tudi
z zgodovino nekaterih kipov postavljenih v Tivoliju.
Nato smo šli na kosilo v Pivovarno Union in naš izlet se je po obedu nadaljeval v Arboretumu Volčji Potok.
V prvem kvadratku spodaj, je v sliki zajet le del gredic, kjer je posajenih 1000 sadik vrtnice Ljubljana.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Vse je zelo presenetila vrtnica Ljubljana. Predvsem tiste, ki imajo eno leto več in so bile prve zasajene, so se prekrasno naredile. So višje in popki
ter notranjost cvetov bolj izrazitih barv. Cvetovi so še večji in bolj polni, res smo imeli srečo, da smo izbrali to vrtnico.
Sije od zdravja, ima veliko listne mase, prelepe cvetove, posebne popke, v sredini so cvetovi malo bledo rumenkasti
in kasneje postanejo kremno beli. Dokler nisem vedela da stojim ob vrtnici Ljubljana sem očarana vprašala – katera je ta?
Organizacija je bila kot vedno z DLVS enkratna. Posregli so nam zopet dober zajtrk, palačinke s skuto in pehtranom,
pojedli smo tudi slano pecivo v obliki zmajčkov in spili kavico ali sok. V Parku Tivoli so nam povedali,
da so bili sprva skeptični, ko so prišle ideje za vrtnico Ljubljana, sedaj pa so zelo zadovoljni,
da je tudi prišlo do realizacije zamisli, saj jo sadijo vseposvod in ljudje jo zelo radi kupujejo.
Sledil je ogled dela parka Tivoli ob spremstvu vodičke, tako da smo tudi izvedeli marsikaj, kar prej nismo vedeli. Naprimer seznanili smo se tudi
z zgodovino nekaterih kipov postavljenih v Tivoliju.
Nato smo šli na kosilo v Pivovarno Union in naš izlet se je po obedu nadaljeval v Arboretumu Volčji Potok.
V prvem kvadratku spodaj, je v sliki zajet le del gredic, kjer je posajenih 1000 sadik vrtnice Ljubljana.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.