Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Precedi skozi belo krpo in pod lupo poglej kaj si ujel. Značilne so rdeče oči, ki pa
jih imajo vse vinske mušice, samci imajo na krilih značilno temno piko, samice pa žagasto leglico. Z malo vaje jih hitro ločiš._________________Narava vse povrne!
JernejZ

Odgovor Napisal/-a JernejZ »

Spet prišel je tasladki čas. Nekaj borovničk na sorti Duke okoli muhe že prehaja na vijolično, naj traja poletje ...
ferdo36

Vsi, ki imate kaparja na AB se več ne sekirajte. Na vejah so samice, ki so sedaj odmrle in ščitijo jajčka (bel prah pod ščitkom). Te mlade se izležejo konec
julija ali še kasneje in se prestavijo na spodnjo stran listov. Takoj po obiranju je
čas za zatiranje Calypsom ali Moventom. Spomladi pa olja!!_________________Narava vse povrne!
izidor

Odgovor Napisal/-a izidor »

Živjo, zanima me kaj je najbolje dati/naliti v past za PVM? Treba bo do časa nastavit pasti, da potem ne bo prepozno...
Hvala za nasvet!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

izidor: poglej tule
ferdo36

Vseeno še enkrat, da bo bolj držalo: za 10 l mešanice: 40% jabolčni kis, 10%
merlot (po fr. poskusih je najboljši), 0,5 kg sladkorja in ostalo voda. Sladkor raztopite v vodi, ker se v kisu težko topi!! Še tri kapljice detergenta in na delo!_________________Narava vse povrne!
damjan

Odgovor Napisal/-a damjan »

Kako velike luknje morajo plastenke od vab.?.lp damjan
ferdo36

3 - 4 mm_________________Narava vse povrne!
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

jaz sem postavil pred barvanjem 7 vab na 9 rastlin z malinami vred, ni nobenih poskodb, izjemno zdravi sadezi. povprecna teza cez vse 3g. Dnevno pojemo 1kg in ne moremo več... zbiram pogum za marmelado

https://ibb.co/RCdDN2t_________________NM
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Suzuki je že na delu. Danes sem nastavil 2 plastenki na 11 grmov borovnic. Upam da bo dovolj._________________lp
Odgovori