Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zinnia - cinija
-
- Site Admin
Zinnia - cinija
(Prenos iz arhiva)
Glej tudi: Nizke - lončne cinije
<hr>
OPIS
Enoletnica, lep okras vrtov, a žal ena nekoliko bolj občutljivih in ne uspeva lepo na vsakem vrtu. Če ji pogoji povsem ne ustrezajo, se je rada loti rja oz. nekaj rji podobnega.
Pri meni se niso nikoli dobro počutile. Izjema je tale, ki je med drugim primerna tudi za okenske in balkonske kombinacije
.
Lani sem jih sejala direktno na gredo in izkupiček ni bil omembe vreden, letos sem bolj pazila nanje. Uspelo mi je pridelati več sadik. Večina je šla v korita, tole sem pa dala na preizkus v vrtne razmere. Izredno dobro je prenesla vročino in sušo zadnjih dni.
Nazadnje urejal/a muha 25 Apr 2021 11:48; skupaj popravljeno 5 krat
<hr>
OPIS
Enoletnica, lep okras vrtov, a žal ena nekoliko bolj občutljivih in ne uspeva lepo na vsakem vrtu. Če ji pogoji povsem ne ustrezajo, se je rada loti rja oz. nekaj rji podobnega.
Pri meni se niso nikoli dobro počutile. Izjema je tale, ki je med drugim primerna tudi za okenske in balkonske kombinacije
.
Lani sem jih sejala direktno na gredo in izkupiček ni bil omembe vreden, letos sem bolj pazila nanje. Uspelo mi je pridelati več sadik. Večina je šla v korita, tole sem pa dala na preizkus v vrtne razmere. Izredno dobro je prenesla vročino in sušo zadnjih dni.
Darso je napisal/a: |
Krasna oranžna mini cinija. Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha ] |
Če imajo stranske poganjke že nastavljene, se razvejijo. Vsaj pri nas smo vedno porezali prvo odcvetelo steblo, da so naslednja socvetja lepo zacvetela. To je pa enako kot v tvojem priemru. Načeloma vedno odstranjenje glavnega poganjka vzpodbudi rast stranskih (v navezi rastlinskih hormonov avksina in etilena).
S cvetenjem pričenjajo tudi visoke cinije. Cinija Benary's Giant še ni popolnoma odprla vseh "plasti", a se že sedaj vidi, da ima napram drugim večje cvetove. Spodaj primerjava Benary's Giant Scarlet in Meteor. Imata identične pogoje, na isti gredici, ne zalivam (kot da bi rabila), ne gnojim (ta del je pust svet)