Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ivanjščica - Leucanthemum superbum Christine Hagemann
-
- Site Admin
Ivanjščica - Leucanthemum superbum Christine Hagemann
(Prenos iz arhiva)
Mamin bratranec ima na vrtu že vrsto let čudovite polnjene marjetice. Kot vsako leto, mi jih je tudi letos prinesel. Odločila sem se, da gre za vrsto Christine Hagemann . Nanje sem naletela med "obiskom" vrtnarije Breskvar - čakam, da mi zacvetijo in jih bom primerjala s temi, ki mi jih je prinesel sorodnik in so v spodnjem šopku. Bom takrat potrdila, če gre res za to vrsto.
https://shop-drevesnica.eu/izdelek/leucanthemum-x-superbum-christine-hagemann/
https://shop-drevesnica.eu/izdelek/leucanthemum-x-superbum-christine-hagemann/
greeny je napisal/a: |
Ivanjščica bo že pravo ime, ker gre za rod Leucanthemum. Sem pa vedno mislil, da so te rože "enostavne" krizanteme, namesto polnjene ivanjščice. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
lpmami je napisal/a: | ||
|
Ta sorodnik ima tudi krizanteme, ki izgledajo podobno, no, vsaj na hiter pogled / priklic v spominu. Oboje bele in polne. Upam, da se oktobra spomnim, jih fotografiram in objavim.