Danes sem potrgala pske z vseh česnov, dva sem pustila, da dozorita. Mladi, sočni, da špricne, ko ga odlomiš. Prepraženi na olju, umešano z jajcem, posoljeno, s kruhom. Mmmm ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Česnovi cvetni popki - pski
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
MARIJAV
Na eno mletje v multipraktiku napolnjenem do ene tretjine posode sem dala cca 2 žlici soka, pest enkrat orehov, pa indijskih oreščkov, pa mandljev. Težko pa rečem, da se te oreščke sploh kaj okusi. Drugo rundo sem dala olja le toliko, da so bili pski pokriti, po mletju je vsebina bolj gosta kot v prvi rundi. Sem pa tudi drugo rundo po rezanju na roke na pol cm koščke zadevo pred miksanjem na balkonu na soncu sušila cel popoldan, da je malo izhlapel tisti sok, ki se je pri rezanju prikazal. Imam pa vse kozarčke, ki še niso pojedeni
v hladilniku...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
copatka
- Kraj: Radegunda, Golte
Re: Česnovi cvetni popki - pski
Malo smo pozabili na temo receptov s pski.
Ker bo kmalu čas za pobiranje letošnjih, sem sklenila pospraviti zamrznjeno zalogo od prejšnjih let in nastala je božanska juhica.
Na oljčnem olju in maslu sem prepražila domačao "vegeto", dodala kar zamrznjene pske, zalila z vodo in počakala, da so se zmehčali. Zmiksala s paličnjakom, dodala kislo smetano, malo sladke smetane in žličko zeliščnega masla. Tako je dobra, da bi jo še angelčki jedli (bi rekla moja mama
).
Za to gosto juhico še par palačink in je super kosilo nared.
Na oljčnem olju in maslu sem prepražila domačao "vegeto", dodala kar zamrznjene pske, zalila z vodo in počakala, da so se zmehčali. Zmiksala s paličnjakom, dodala kislo smetano, malo sladke smetane in žličko zeliščnega masla. Tako je dobra, da bi jo še angelčki jedli (bi rekla moja mama
Za to gosto juhico še par palačink in je super kosilo nared.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
brbr
Re: Česnovi cvetni popki - pski
Ooo, Copatka, hvala za recept. Gotovo ga uporabim.
Ravno danes grem pobirat letošnjo bero pskov. Tudi meni pa je ostalo nekaj lanskih zamrznjenih. Tako bodo končali v juhici, ki bo te dni, ko je malo bolj hladno prav prijala.
Ravno danes grem pobirat letošnjo bero pskov. Tudi meni pa je ostalo nekaj lanskih zamrznjenih. Tako bodo končali v juhici, ki bo te dni, ko je malo bolj hladno prav prijala.