Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Wooly Blue Jay

crtj-admin
Site Admin

Wooly Blue Jay

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

indeterminanten
Višina: 1,2-1,8m
Oblika: okrogla do ovalna
Teža: 100g
Barva: vijolčno rdeč
Zrelost: srednja
Listje: navadno srebrno poprhnjeno dlakavo

Zelo zanimiva rastlina pravi lepotec je tale Wooly Blue Jay, je križanec Toma Wagnerja z osu blue, sorta še ni čisto stabilna. Cela rastlina je precej dlakava, ko sem ga presajala in prijela za steblo je bilo prav prijetno presenečenje, ko bi kakega mačka za rep držala. Laughing Rastlina je zelo močna in robustna ima morda redkejše a večje liste kot smo vajeni, pa predvsem mi je zanimiva dlakavost in barva ki postaja rahlo vijoličasta na delih z več sonca, prav tako plodovi.

žametni kosmatinec Very Happy

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Steblo, listi in rast me na tejle sliki močno spominjajo na Angora super sweet. Mogoče imata nekaj prednikov istih?
Aye-Aye

Res je muha, mislim da je celo eden od staršev, le ne najdem več strani na kateri so o njem govorili.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zanimiv kosmatinec. Kako pa je s potrebo po vodi - ga ta dlakavost kaj varuje pred preveliko izsušitvijo?
Barva plodu je pa tudi posebna.
Skratka, eden od kandidatov za "jest tut" imet._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Aye-Aye

lpmami, zanimivo vprašanje, tole o vodi, zdaj ko si omenila, bi rekla da res do sedaj še nisem opazila, da bi trpel zaradi izsušitve, medtem ko drugi v loncu so, pa je enaka zemlja, bom od sedaj naprej malo bolj opazovala. Wink Pa pocukaj me za semena ko bo čas. Wink
Aye-Aye

No pa je tudi ta dozorel, kosmati črni lepotec. Okus fantastičen, primerljiv s sladkimi črnimi, zelo sočen poln sladek okus. Do zdaj me te modri niso prepričali, tale pa prepričljivo vodi. Ima tri prekate malo semen a ta so velika, pravzaprav ogromna. Very Happy

tečemH/4kL1YDzo/img5278.jpg" border="0" />
kcvetka

Odgovor Napisal/-a kcvetka »

Tudi jaz se pridružujem prošnji za semena tega paradižnika.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Aye-Aye je napisal/a:
No pa je tudi ta dozorel, kosmati črni lepotec.

Res zanimivi osebki tele kosmate sorte!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Aye-Aye

Semena bodo, seveda Cool
Odgovori