Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rakitovec - Hippophaë rhamnoides L.

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Živjo juglans. Kako kaj kaže tvoje veselje? Laughing

.........

Joj ja, jih že obiram. Pozitivno presenečen nad okusom, pa tudi nad velikostjo jagodk.
V bistvu sta obe že sedaj zreli (leikora komaj kakšna kaže oranž navdih) Okus pretežno kisel, ki precej spominja na citruse, se najde tudi nekaj sladkobe, ... skratka kompleksnega okusa. Meni zelo fina zadeva.
Obiranje za hišno uporabo ni takšna muka, ker lahko primerjamo s kosmuljinimi trni ali pa prezrelim ribezom ipd., kar se tudi najde na vrtu.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Imam srečo, da imam moške rastline. Ali je kakšna možnost, da mi prodaš žensko rastlino? Meni se širijo z izrastki iz korenin. Ne grem nabavljat v vrtnarije, ker spet ne vem, kaj bom dobil.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

tinko je napisal/a:
Imam srečo, da imam moške rastline. Ali je kakšna možnost, da mi prodaš žensko rastlino? Meni se širijo z izrastki iz korenin. Ne grem nabavljat v vrtnarije, ker spet ne vem, kaj bom dobil.

Če ne boš dobil pri juglansu, ti lahko jaz odstopim kak izrastek, meni so leto začeli na veliko odganjati._________________Iščem zanimive sadne vrste...
tinko

Se priporočam. Meni se moška rastlina kar hitro širi, da jo moram kar dobro krotiti.
Daniel R

A kdaj prideš v Ljubljano?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
tinko

Redko. Imam pa osebo, ki bi lahko prevzela. A se nič ne mudi. Naj mine vročina in dopusti. Jesen bo bolj primerna za sajenje.
Daniel R

Spomni me, ko boš rabil sadiko. Imam pa tudi sadike v loncu, tako da bi lahko tudi sedaj sadil._________________Iščem zanimive sadne vrste...
tinko

Se bova dogovorila.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ima kdo že kake izkušnje z novimi, brez-trnatimi kultivarji?
Odgovori