Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kakšne kugle dela Ozarkblue ... zelo navdušen Smile
izidor

Odgovor Napisal/-a izidor »

Pred cca. 10 dnevi sem nastavil 15 plastenk - vab na območje veliko cca 100 kvadratnih metrov (Ferdo po tvoji recepturi sem naredil mešanico) in kar ne morem verjet kolk velik se jih je ujelo... v vsaki plastenki je najmanj po 20 suzukijev....res dobro delujejo te pasti!
Zaenkrat na sadežih ni sledu o napadih.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni tudi zaenkrat nobenih poškodb na borovnicah.
So pa na malinah, kljub pastem ...
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Če se Suzukiji preveč razmnožijo, uporabite Neem tonik 0,5% mešanico. Če še
to ne pomaga pa Laser (kar. 3 dni)._________________Narava vse povrne!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kako gojimo ameriške borovnice z ognjem (??)

angleški tekst (tudi sicer zanimiva stran) - https://www.atlasobscura.com/articles/why-do-people-burn-blueberry-fields
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Neverjetno! Ampak stvar dobro razloži in prikaže - in dejansko deluje!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
konoplja

Odgovor Napisal/-a konoplja »

Spomladi sem dvignila dve Borovnici. Podložila sem gozdno zemljo in kasneje dodala aminosulfat. Ena je imela ogromno borovnic, listi temni. Druga manj borovnic, listi svetli. Kljub gnojilu v treh obdobjih nista pognali dodatnih vej, samo na glavnih vejah je zraslo nekaj dodatnih listov. Mislim, da sem gnojilo dala preveč stran od korenin. Ali je možno da imam korenine preveč na vrhu in se segrevajo? Kaj delam narobe. Mi mož teži naj vse skupaj vržem stran🥴.
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Lani jeseni in pozimi sem okoli mojih borovnic natrosil precej kavne usedline (zoc), ki sem jo dobil od vzdrževalca kavnih aparatov v naši firmi, letos spomladi pa enkrat samkrat k vsaki vrgel še slabo pest gnojila za borovnice, ki ga dobiš v vsaki vrtnariji. Pol pridelka sem že pobral in lahko rečem, da grmi tako polni in s tako debelimi jagodami niso bili še nikoli. Imam jih 7 let. Letos sem veje z jagodami podpiral in privezoval, tako so bile polne.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Konoplja!
Očitno si naredila napako pri sajenju! Ni vsaka gozdna zemlja primerna za AB.
O sajenju smo veliko pisali. Poglej nazaj.
Ne pozabi: Nikoli suha in nikoli v vodi!_________________Narava vse povrne!
konoplja

Odgovor Napisal/-a konoplja »

V jeseni bom nabavila pravo zemljo, ker je očitno , da jim sedanja mešanica ne ugaja. Je pa zanimivo, da ni bilo opaziti, da bi bile zaradi presajanja kaj prizadete. Lp, Hvala za vse vaše nasvete o tej temi.
Odgovori