Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katera rastlina je to?

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tudi mene. Sem pa na istem... "časovnem območju".
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz bi se je udeležila.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi jaz bi tako delavnico z največjim veseljem obiskala. Hvala za idejo. Čakam na povabilo

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

greeny je napisal/a:
Živjo, muha. Samo takole ne morem nič reči, pa žal tudi slike ne gre povečati (ko kliknem nanjo, mi napiše, da ta stran ne obstaja). Če misliš rastlino pustiti še malo dlje, da zasemeni, jo pofotkaj še takrat, če pa ne, pa daj prosim kako sliko točke, iz katere izraščajo "žarki socvetja". Je pomembno, a so kaki majhni zeleni lističi tam in koliko jih je.

greeny: bodo te fotke kaj pomagale, ali bi rabil še eno od strani, kjer bi se "resice" bolje videle. Sliko sem prenesla preko imgbb, kjer s klikom lahko dobiš tudi povečavo. Če klikneš v povečano sliko, jo še dodatno poveča. "Resic " je 8. Pri cvetu, ki že semeni, so dolge približno 1 cm, tesno poležene navzdol ob steblo.

Od blizu so listi "moje" rastline malce drugačni od one, ki je na Novinkini sliki. Manj peteršiljaste oblike.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Še dve fotki:
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Evo, moj plevel je zrastel & je kosmat (majhen in kosmat):
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Sedaj imam pa še eno uganko. Na eni fotki je pred cca 1 mesecem & sedaj.

(Imam obcutek, da so te rastlinice darilo letečih perjastih prijateljev)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Za prvo neznanko bi rekel, da je Cotoneaster, za drugo pa ne vem.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Zadnja mi deluje kot granatno jabolko, a če je prišlo samo po zraku, je verjetno kaj drugega.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi jaz sem pomislila na granatno jabolko. Podoben bi bil še mlad češmin. Nakazuje kaj trnov?
Odgovori