Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pocvitanje 2010
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Pocvitanje 2010
(Prenos iz arhiva)
Jamain je napisal/a: |
Poletje je že globoko v teku in verjetno še komu razen mene vrtnice pocvitajo, a? Pri nas je zdaj spet kar lepo, čeprav je seveda cvetov bistveno manj kot maja. Pa naj bo besed čim manj in slik čim več, ne? Največ cveti zdaj burbonk (pri čemer je Pierre Oger že odcvetel v drugo). Souvenir de Mme August Charles Michel Bonnet (aka Catherine Guillot) in Gruss an Teplitz Mme Isaac Pereire - najlepši cvet letos, pa še ogromen je. Michel Bonnet od blizu In Gruss an Teplitz od blizu Boule de Neige - cveti lepše zdaj kot prvič Pa še Boule de Neige od blizu Zadnja, ki jo prilepim, je Souvenir de la Malmaison (čeprav so cvetele posamično tudi druge) Od portlandk sta najlepši Jacques Cartier in Rose de Rescht. Jacques Cartier Rose de Rescht - čeprav ni ravno najboljša slika... Ene popenjavke so skoraj že mimo, druge šele začenjajo. Mme Edouard Herriot (vsem, ki trdijo, da ne pocvita, navkljub) Rimosa - ki mi letos prvič pošteno (čeprav ne obilno) pocvita. Pierre de Ronsard, ki šele začenja In Palais Royal prav tako šele začenja Cocktail pa praktično cveti nonstop Tako izgleda pogled s ceste (čeprav proti soncu), vidi se predvsem Schneeschirm, Crepuscule, v ozdadju pa Herriot. In nazadnje še nekaj modernih cvetk... Austinov Golden Celebration Meillandov Johann Strauss Meillandov Bolchoi Meillandov Baron de Rothschild Meillandov Black Baccara (ja, poleti je bolj rdeča kot črna) Meillandov Paul Ricard Meillandova Elle Carefree Beauty Pocvita celo Ferdy... Augusta Luise od Tantaua In zaenkrat bo dovolj... |
TANJA TT je napisal/a: |
Sem ravno pri nalaganju slik, pa bom dodala tudi jaz še nekaj slikc.Nekatere so novejše,nekatere pa tudi malo za nazaj bad birnbach Kordes sajen letos spomladi letošnja mme isac p. eden rose eric tabarly rosarium uetersen toscana wiliam moriss louise odier in še kar precej je zrasla mm isac p |
Garden-ja je napisal/a: |
Šibala ven danes tik pred dežjem Jeseni so dobrodošle tudi hibridne čajevke. Pullman Orient Express, Meilland (HT) Jubile du Prince de Monaco, Meilland (naj bi bila floribunda ampak meni bolj deluje HT) Red Meidiland, Meilland (pokrovna) Sarah van Fleet (rugoza) Doucer Normandie zadaj (pokrovna), Cumbaya (pokrovna) vmes, Fuchsia Meidiland (pokovna) desno, vse Meilland Queen Elisabeth (grandiflora) Andre le Notre, Meilland (HT) Botticelli, Meilland (floribunda) Scarlet Meidiland, Meilland (pokrovna) English Garden, Austin (angleška) Buff Beauty, Bentall (hibridna muškatka) Rose de Rescht (portlandka) Potem je začelo rosit in sem na hitro škljocnila še v angleško gredo na par koncev. V bistvu pa sem se dol v sadovnjak namenila za tole: Škoda, ker se ne da dodati zraven še vonja. Aja, tole pa je še od zadnjič L. D. Braithwaite in Mary Rose, Austin (angleška) v polnem cvetju so tudi bengalke ampak mi zaradi dežja ni uspelo več škljocat. Letos se sploh ne pritožujem. |