Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
JABOLČNI KIS
Dajmar, če sprašuješ mene - delam samo iz jabolčnega soka, brez dodatka vode, sladkorja, ali še česa. Prva fermentacija je alkoholna, potem ocetna.
Odkar delam tako in med ocetno fermentacijo še nekajkrat pretočim in prezračim, je kis dober in se kis ne razkisa.
Ti imaš veliko več prakse in "dobro vzgojene bakterije" in zato s pripravo nimaš pol toliko dela kot jaz, se mi zdi... A, jaz, zaenkrat, drugače (še) ne znam._________________naredimo svet lepši
Odkar delam tako in med ocetno fermentacijo še nekajkrat pretočim in prezračim, je kis dober in se kis ne razkisa.
Ti imaš veliko več prakse in "dobro vzgojene bakterije" in zato s pripravo nimaš pol toliko dela kot jaz, se mi zdi... A, jaz, zaenkrat, drugače (še) ne znam._________________naredimo svet lepši
- lpmami
- Prispevkov: 8383
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
brbr je napisal/a: |
Tudi jaz letos nisem nastavila nič jabolčnega kisa (pa tudi kakšnega drugega ne ). Upam, da zaloge iz lanskega leta premostijo vrzel. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Eh, lpmami, kakšna malenkost se ga bo žeše našla. Je pa res, da ga bomo verjetno morali uporabljati bolj v "lekarniških" dozah.
Mi je prav žal, da ga lani, ko je bilo jabolk v izobilju, nisem pripravila več. No, šola za drugič...
Mravlja, kar se soka tiče, količin ne vem. Na jesenskih počitnicah oberem eno drevesce, ki raste blizu počitniške hišice. Plodov ni pretirano veliko, a se mi zdi, da so zelo sočni in dajo veliko soka. Letos se ga je nateklo za 2.5L._________________naredimo svet lepši
Mi je prav žal, da ga lani, ko je bilo jabolk v izobilju, nisem pripravila več. No, šola za drugič...
Mravlja, kar se soka tiče, količin ne vem. Na jesenskih počitnicah oberem eno drevesce, ki raste blizu počitniške hišice. Plodov ni pretirano veliko, a se mi zdi, da so zelo sočni in dajo veliko soka. Letos se ga je nateklo za 2.5L._________________naredimo svet lepši