Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Coreopsis - lepe očke

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Košate lepotice! Se bi dalo dobiti kaj semena od ta temnih? Moje so vse rumene z rdečim notranjim krogom. Zelo lepe, a za pestrost bi imela še ta temne._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

lpmami seveda, če le dozorijo
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

muha je napisal/a:
Podobne liste ima sadika iz letošnjega sejanja, ki je edina uspela ubežati polžji nadlegi. Bom primerjala, ko/če ji bo uspelo priti do cveta.

Zacvetela je enako, kot ta od lpmami.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Uhhh ... te temne so resnično zanimive. Pa so to trajnice? Ali trdno prezimne enoletnice? Me spominjajo na Coreopsis tinctoria Roulette.

Po eno tedenski odsotnosti sem danes malo pokukala in takole so me pričakale Coreopsis verticilata Zagreb

Dva grmička....

originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Sanjarka Ana bomo izmenjale semena, velja?
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

originalnilist je napisal/a:
Sanjarka Ana bomo izmenjale semena, velja?

Seveda. Jaz sem včeraj in predvčerajšnjim od drugih lepih očk že kar nekaj pobrala, tele verticilata bodo pa še kar nekaj rabile.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Tele mi rastejo na vrtu pri Golniku.

Koreopsis-3avg2020-IMG-3122

To sta dva različna grma. Ta na spodnji sliki je zrasel zelo visoko, pri tleh pa ima dvoje različnih cvetov: levo z ožjimi lističi (to ni uvelost) in desno spodaj s temnordečimi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... tiste lanske, rdeče so kokardije. (Gaillardia grandiflora)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Hvala, Juglans.
Ves čas, ko jo gledam na balkonu, me nekaj bega okrog nje. Lani je rasla tudi na vrtu in je bila precej svetlejša pa predlani sem kupovala neko novo koreopsis - pa sem ji pripisala napačno ime._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Muha, a lahko tole gajlardijo iz prejšnjih objav prestaviš na njeno pravo mesto, prosim? Sem nekaj poskušala, pa ne zgleda tako, kot so sicer videti prenesene teme. Hvala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori