Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
PARADAJZMANIJA 2020 - SE NE IZVEDE FIZIČNO, AMPAK VIRTUALNO!
Dragi moji jaz se v vsaki težki situaciji tolažim in si rečem, da je vsako slabo za nekaj dobro.
To naj velja tudi za paradajzmanijo.
Bo pa naslednje srečanje toliko slajše
Lep pozdrav vsem, lepe pridelke (kolikor je mogoče pri takem vremenu) in čim manj hudih ur, pravzaprav nič
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
To naj velja tudi za paradajzmanijo.
Bo pa naslednje srečanje toliko slajše
Lep pozdrav vsem, lepe pridelke (kolikor je mogoče pri takem vremenu) in čim manj hudih ur, pravzaprav nič
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Tudi meni je všeč ideja, da bi imeli temo Galerija paradižnikov 2020 in bi tja lepili slike letošnjih paradižnikov, recimo dva tedna, ker so enkrat zreli eni, drugič drugi. Medtem pa bi se lahko en dan dobili na Zoomu in bi vsak imel pri sebi nekaj plodov letošnjih paradižnikov, ki bi jih takrat pokazal in povedal kaj o njih.
Plamenka je napisal/a: |
Tudi meni je všeč ideja, da bi imeli temo Galerija paradižnikov 2020 in bi tja lepili slike letošnjih paradižnikov, recimo dva tedna, ker so enkrat zreli eni, drugič drugi. Medtem pa bi se lahko en dan dobili na Zoomu in bi vsak imel pri sebi nekaj plodov letošnjih paradižnikov, ki bi jih takrat pokazal in povedal kaj o njih. |
Odlična kombinacija. Le izpeljimo tako. Bomo še malo dodelali scenarij, pa bo.
Je kar pametno delati po pameti. Kot pravi Cinija, bo drugo leto slajše v živo.
A bi potem kar odprli temo GALERIJA 2020 v forumu Paradižnik?
Metuljc z enim lepim uvodom, Plamenka z navodili, kako naj bodo paradižniki predstavljeni (en cel, en razrezan-kako?), da bodo slike enotne. Pa subjektivna ocena okusa morda? In teža? Vse, kar bi v smislu razstave dopolnilo sliko.
Jaz pa poskrbim za urejenost. V začetku lahko lepimo vse v eno temo, da bo enostavneje. Kasneje temo po potrebi/želji razdelimo po barvah.
Če bi jih več dalo sliko iste sorte, jih jaz lahko kasneje združim.
Metuljc z enim lepim uvodom, Plamenka z navodili, kako naj bodo paradižniki predstavljeni (en cel, en razrezan-kako?), da bodo slike enotne. Pa subjektivna ocena okusa morda? In teža? Vse, kar bi v smislu razstave dopolnilo sliko.
Jaz pa poskrbim za urejenost. V začetku lahko lepimo vse v eno temo, da bo enostavneje. Kasneje temo po potrebi/želji razdelimo po barvah.
Če bi jih več dalo sliko iste sorte, jih jaz lahko kasneje združim.
Upam, da boste tudi drugi kljub težavam s Shrani.si predstavili letošnje paradižnike.
Navodila bom dopisala, ko bo tema odprta.
Vsekakor naj bo slika paradižnika, če ima posebne liste, recimo woolly, korenčkast, variegated, bi bilo zaželjeno, da je list tudi zraven ploda, pa podatek o približni teži ali velikosti ploda, subjektivna ocena okusa in pozitivne ali negativne lastnosti, recimo tanka kožica, rad poka, čvrst, mesnat,...Predvsem posebnosti o posamezni sorti bi bile zanimive, saj se splošne podatke najde na internetu.
Ali vam je nujna slika tudi prerezanega ploda? Raje bi slikala prerezan plod samo pri kakih bikolorjih, ker zaradi velike količine zdaj paradižnike naberem en dan pred kuhanjem mezge in ne bi rada, da čakajo prerezani na kuhanje. Posamezne prerezane pa lahko uporabim za solato.
Navodila bom dopisala, ko bo tema odprta.
Vsekakor naj bo slika paradižnika, če ima posebne liste, recimo woolly, korenčkast, variegated, bi bilo zaželjeno, da je list tudi zraven ploda, pa podatek o približni teži ali velikosti ploda, subjektivna ocena okusa in pozitivne ali negativne lastnosti, recimo tanka kožica, rad poka, čvrst, mesnat,...Predvsem posebnosti o posamezni sorti bi bile zanimive, saj se splošne podatke najde na internetu.
Ali vam je nujna slika tudi prerezanega ploda? Raje bi slikala prerezan plod samo pri kakih bikolorjih, ker zaradi velike količine zdaj paradižnike naberem en dan pred kuhanjem mezge in ne bi rada, da čakajo prerezani na kuhanje. Posamezne prerezane pa lahko uporabim za solato.