Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zasipnice za vrtičkarje

jozekuch

Odgovor Napisal/-a jozekuch »

brbr,
korita imajo spodaj luknje?
kdaj si se tega lotila?
osušeno korenje ali direkt iz zemlje?
kako "debele" plasti mivke?

butnglava-_-

Klet 15 stopinj je samo za kak mesec.
Je tako?

Nekaj (KAKE POL METRA) korenja bom danes obtrgal in pustil kar tam kjer JE ZRASEL.
pOKRIL GA BOM Z ZEMLJO IN Z DEBELO PLASTJO DROBNEga SMREČJA in z nekim neproustnim pokrovom
vOLUHAR GA MENDA NE? LJUBI.
Bo ok?

Bo ok dokler ne bo zunaj -4.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Seveda imajo korita spodaj luknje. To so navadna plastična cvetlična korita. Plasti peska so bile debele ene 2cm. Korenje sem dobila - nisem ga jaz pridelala, zato je bilo že malo osušeno. V korita sem ga dala jeseni. Kdaj točno, ne vem. Verjetno septembra, oktobra...

Letos imam na vrtu dovolj lastnega korenja. Nekaj ga bom spulila in shranila na ta način, nekaj pa ga bom pustila kar v zemlji in ga pulila sproti, ko zemlja ne bo zamrznjena. Na vrtu nimam voluharja, zato ne vem ali ljubi korenje ali ne.

Pravijo, da se za shranjevanje obnese tudi boben od pralnega stroja, ki ga zakoplješ v zemljo, na odcedno posteljico iz peska.

Kako se bo obnesel tvoj način, ne vem... Morda še kdo kaj pristavi._________________naredimo svet lepši
Odgovori