Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Flaschentomaten

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tole zadnje bi pa znalo biti zanimivo. Mene špricanje po listih - ni važno česa - zaradi "flekov" odbija. Zalivanje, se mi zdi, daje vizualno lepši rezultat.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Se moram pohvaliti, po mesecu dni kar sem pelate zalil z Algoplasminom, so še vsi pelati zdravi. Pa je ta Algoplasmin vsaj deset let pri hiši in sem ga zelo malo uporabljal, ravno zaradi priporočila, da se uporablja za špricanje po rastlinah ali celo za prašenje.
Z zalivanjem sem še zmanjšal število škropljenj, včasih je kar čakalna vrsta Wink . Predvčerajšnjim se plodovke škropil z Neem tonikom, ki ne dovoli mešanj z drugimi sredstvi, včeraj pa foliarno gnojil plodovke z Protifert Fosfit K.

Pa eno vprašanje, je tale Flaschentomaten zelo občutljiv na fizične dotike plodov. Pri meni se plodu samo dotaknem, pa je že na tleh, če bog da, mi ostane v roki Wink ._________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Flaschentomaten tudi letos ni razočaral.
Samo še dozoreti mora. No, nekaj bo zagotovo ...

.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, kako je poln. up Jaz jih že nabiram, tile so bili slikani v nedeljo skupaj z drugimi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

AB, prosim, spravi seme za Gartlc škatlo. Hvala.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ali je sortna lastnost, da postanejo suhi, nagrbančeni cca pol cm po dolžini od peclja, če stojijo npr. 1 teden ali dva?
Toliko časa stojijo zato, ker ne poberem čisto zrelih plodov._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

metuljc je napisal/a:
AB, prosim, spravi seme za Gartlc škatlo. Hvala.

Te lahko tudi letos prosim isto? Semena za v Gartlc škatlo, seveda.
Odgovori