Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
RAČKE TEKAČICE
Ej marinka imam enako mrežo kot ti,kjer se racam zatakne glava.In tut moj racman beli je enkrat dobil glavo noter.
Morda bi bilo smotrno,če bi spodaj potegnila neko finejšo mrežo naokoli?
Res ne vem,kako jim uspe porinit tam glavo skozi in se zaplest.
A praviš da je Kljunček racman.Zanimiv je,ker ima pod kljunom belo liso po vratu.
Glede moje ljubezni do kanj:
Nek direktor je v nagovoru delavcem rekel-"vsi se ne moremo imeti radi",ko je začel z ostrejšimi prijemi in konkretnimi odločitvami.
Med nami res ni nikoli preskočila kaka iskrica simpatije.
No dans je opet sedel dopoldan na obronku gozda na drevesu.
Morda bi bilo smotrno,če bi spodaj potegnila neko finejšo mrežo naokoli?
Res ne vem,kako jim uspe porinit tam glavo skozi in se zaplest.
A praviš da je Kljunček racman.Zanimiv je,ker ima pod kljunom belo liso po vratu.
Glede moje ljubezni do kanj:
Nek direktor je v nagovoru delavcem rekel-"vsi se ne moremo imeti radi",ko je začel z ostrejšimi prijemi in konkretnimi odločitvami.
Med nami res ni nikoli preskočila kaka iskrica simpatije.
No dans je opet sedel dopoldan na obronku gozda na drevesu.
Takle imamo pri nas, da razcistimo glede abohov na podrocju Mislinjske doline.
S sosedom sva dorekla klasifikacijo.
Ticji aboh je skobec .....sem cisto pozabila na tega
Kurji aboh je kragulj....vcasih je sem spadal tudi sokol,ki je poimenovan pravi kurji aboh, vendar ga sosed ze zeloooo dolgo ni videl
Kaja ali kajuh je pa kanja, ki pa naceloma naj ne bi lovila kur, predvsem lovi male glodalce...in to na odprtem
Glede postovke nisva dorekla, ker naju je pregnala tema.
Na samo razvrstitev med skobcem, kraguljem in sokolom v skupino abohov pa vpliva tudi to je pa zelo pomembno....kaj lovijo
Sove pa med abohi pr nas 100%ni._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
S sosedom sva dorekla klasifikacijo.
Ticji aboh je skobec .....sem cisto pozabila na tega
Kurji aboh je kragulj....vcasih je sem spadal tudi sokol,ki je poimenovan pravi kurji aboh, vendar ga sosed ze zeloooo dolgo ni videl
Kaja ali kajuh je pa kanja, ki pa naceloma naj ne bi lovila kur, predvsem lovi male glodalce...in to na odprtem
Glede postovke nisva dorekla, ker naju je pregnala tema.
Na samo razvrstitev med skobcem, kraguljem in sokolom v skupino abohov pa vpliva tudi to je pa zelo pomembno....kaj lovijo
Sove pa med abohi pr nas 100%ni._________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
sicer ne vem,kaj je našim račkam gospod Dr.Golob namešal za ne zadeve skupaj,a to jih bi mogli videt danes,ko prišel večer domov in pri njih cel dan ni bilo nikogar.Kot v starih časih-Glasno gaganje in kimanje z glavami gor dol za it ven z obor. So že hiperaktivni. Se vidi da so zdravi.
prav zanimalo me je kam se jim mudi tako močno.
Ali opet na gnoj in v gošo k abohom. Odprem vrata in poln gas v hlev ,da so babico skorajda podrli na ovinku.In pol so šli prašiču krast hrano.Ko sem jih pozaprl v njihovo oboro v notranjosti hleva,pa so se spet pritoževali,ker bi radi še kradli hrano.
prav zanimalo me je kam se jim mudi tako močno.
Ali opet na gnoj in v gošo k abohom. Odprem vrata in poln gas v hlev ,da so babico skorajda podrli na ovinku.In pol so šli prašiču krast hrano.Ko sem jih pozaprl v njihovo oboro v notranjosti hleva,pa so se spet pritoževali,ker bi radi še kradli hrano.
http://www.mojalbum.com/reider/svasta/foto/21041122
Evo ena ideja za bazen za živali. Upam,da je dovolj debela ta ponjava iz plastike. No folija mislim rečt.Je najbolj izi varijanta,pa še če se odločisš zadevo prestavit,jo lahko takoj.Nova luknja,blato pa v to tastaro in konc.
Vredno razmisleka. Edino ,če bi bila folija pretanka,bi jo race z kremplji na nogah prepičile. To me zanima.
Evo ena ideja za bazen za živali. Upam,da je dovolj debela ta ponjava iz plastike. No folija mislim rečt.Je najbolj izi varijanta,pa še če se odločisš zadevo prestavit,jo lahko takoj.Nova luknja,blato pa v to tastaro in konc.
Vredno razmisleka. Edino ,če bi bila folija pretanka,bi jo race z kremplji na nogah prepičile. To me zanima.
Pri izhodu bi bilo fajn položiti kakšne plošče ali kamenje, ker folija drsi. Ko bi padel nivo vode ne bi mogle ven. Sicer nimam izkušenj z račjim bazenom.
Pa težko bi ga bilo čistit oziroma menjat vodo. Vodo bi moral ročno izčrpat.
Ta rob folije na tvoji sliki ni pravilno narejen. Bolje bi bilo takole ribnik, ki je obložen z kamenjem, da folija ni vidna._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Pa težko bi ga bilo čistit oziroma menjat vodo. Vodo bi moral ročno izčrpat.
Ta rob folije na tvoji sliki ni pravilno narejen. Bolje bi bilo takole ribnik, ki je obložen z kamenjem, da folija ni vidna._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Hja po moje ne bi drselo veš,ker ni strm teren za ven it.FOlija jim ni polska tak hudo,ker ma raca kremplje na nogah čist majhne.Kamenje pa ne bi nalagal not,ker ne gre za pucat ven.na sliki tvoji se sicer mi ribniki dopadejo,a niso predvideni az race,ki posvinjajo vso vodo .Odtok ni problema.ker se sifon zategne na folijo in jo zgrabi.Ne vem če je vidno na sliki.Na levi strani ribnika je prekotok,tam je narejen tak sifon. Nisem ga si dobro ogledal,a sem videl,na kak princip je narjen.
No morem priznat,da je tut men betonski najbolj všeč.
Gledal sem na sejmu tudi te pašnike za perutnino.Ograje natančneje. 50 metrov ograje stane 156 eur,če prav videl. Višina mislimda1m,ker mišljeno,da lahko not tut ovca ali koza.
Če bom drugo leto širil oboro še za račke(za kokoši itak plan),pool bom vrjetno delal z navadno pleteno kovinsko brez toka in bom mel rolo 25 metrov,kolikor je v roli dovolj. pa 1 m visoko.
No bom videl,kaj bom pretuhtal do pomladi. Problem mam,ker se mi obore križajo.
No morem priznat,da je tut men betonski najbolj všeč.
Gledal sem na sejmu tudi te pašnike za perutnino.Ograje natančneje. 50 metrov ograje stane 156 eur,če prav videl. Višina mislimda1m,ker mišljeno,da lahko not tut ovca ali koza.
Če bom drugo leto širil oboro še za račke(za kokoši itak plan),pool bom vrjetno delal z navadno pleteno kovinsko brez toka in bom mel rolo 25 metrov,kolikor je v roli dovolj. pa 1 m visoko.
No bom videl,kaj bom pretuhtal do pomladi. Problem mam,ker se mi obore križajo.
Na rob bazena das star tepih, tak jim ne bi drselo pa preluknjale ne bi s kremplji.
Drgac pa vprasaj v roto. Zna bit, da bi te plasticen prisel manj kot betonski .
http://www.roto.si/si/kje-smo
Jaz ostajam pri rabljenih tus banah....niso lepe so pa prakticne in pri vedrih oziroma...ajmerjih
Ce si slucajno opazil, tam levo od tiste tus bane, ki je ze vkopana.....tam si pripravljajo novo luknjo za bano . So pridne...so skopale ze ene pol kvadrata 20 cm globoko _________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
Drgac pa vprasaj v roto. Zna bit, da bi te plasticen prisel manj kot betonski .
http://www.roto.si/si/kje-smo
Jaz ostajam pri rabljenih tus banah....niso lepe so pa prakticne in pri vedrih oziroma...ajmerjih
Ce si slucajno opazil, tam levo od tiste tus bane, ki je ze vkopana.....tam si pripravljajo novo luknjo za bano . So pridne...so skopale ze ene pol kvadrata 20 cm globoko _________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
Roto je tudi na Šentiljski v Mb. Sem šla enkrat pogledat. Čakala kar nekaj časa oziroma toliko, da sem imela čas vse prešnofat. Ker se ni noben prisvetil sem se odpeljala. Sicer sem iskala nekaj drugega. Cene so bolj evropske
Če hočeš imet hitro luknjo jim samo vodo polij ostalo bodo naredile same.
Mislila sem, da obložiš rob folije z kamenjem. Folija je bila pred časom nekje 5€ po m2._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Če hočeš imet hitro luknjo jim samo vodo polij ostalo bodo naredile same.
Mislila sem, da obložiš rob folije z kamenjem. Folija je bila pred časom nekje 5€ po m2._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Hja saj ti plastični izdelki od Roto so kvalitetni,a tut dragi. A njih tut kalupi stanejo. Ravno mi je pravil o tem,kaki kalupi so to za bio greznce. A z njim nardijo kar nekaj izdelkov.
Hja zaenkrat(do pomladi)ziher ne bom kupoval popolnoma ničesar.Ker živali so se pomirile in so zaenkrat skupaj v obori in imajo bazen skupaj.Ko se bodo opet gonili pomladi,pol bo opet frka. Do takrat bom razmislil. Itak imam bolj dostop do teh kontejnerjev in če bi,bi naredil iz njega banjo globine 30 cm. Ravno imam enga ,ki mu pušča ventil.Pa ga obrnem in lahko nardim bazen.
Saj od tuš kabine banja je kul,ker ima za nardit odtok. A en bazen ,tako velik kot je od Franca in Lize bi pa lahko račkam nabavla in cev od žlebov not napelala.To bi blo rajanje. najbolj jim je zanimivo,ko voda začne teči čez rob in namoči teren.Takar t gredo pa one v akcijo.
takšne luknje izvrtajo v tla in žžžžžžžžžžž .
Pa še to-dans opet bil napad aboha na mojo perjad. Zgleda,da se zapodil v obore.Petelin je besnel kot satan in mati šla pogledat. Race v bazenu in samo debelo gledale naokoli,3 mlade nesnice v betonski luknji,2 pa v notranjem hlevu.
Tut vse stare kokoši bile v hlevu notri,le ena manjkala.
Po dolgem iskanju,čeprav mislila,da prepozno,jo je mati našla prav v tistem kompostniku črnem,ki ga ima petelin za pevski oder.
V njem je prazno gnezdo in za njega se je kokoška skrila.
Na vrat in na nos bo treba it naredit mreže nad obore.Ni mira.
Saj bi nardil električno,a pol boge naše mačke. Naša koza je imela bližnje srečanje danes z pastirjem Bom nakupil mreže za vzpenjanje kumarc.Dovolj so dobre in najcenejše.
Evo za vas 3 videi.A žal ni dobra ločljivost.
http://www.mojvideo.com/video-rajanje-v-bazenu-1/a1a8a9f30080cdff6ccc
http://www.mojvideo.com/video-rajanje-v-bazenu-2/8228d69c5835b502edc1
http://www.mojvideo.com/video-rajanje-v-bazenu-3/4f85a3a16dd6706e9e8a
Hja zaenkrat(do pomladi)ziher ne bom kupoval popolnoma ničesar.Ker živali so se pomirile in so zaenkrat skupaj v obori in imajo bazen skupaj.Ko se bodo opet gonili pomladi,pol bo opet frka. Do takrat bom razmislil. Itak imam bolj dostop do teh kontejnerjev in če bi,bi naredil iz njega banjo globine 30 cm. Ravno imam enga ,ki mu pušča ventil.Pa ga obrnem in lahko nardim bazen.
Saj od tuš kabine banja je kul,ker ima za nardit odtok. A en bazen ,tako velik kot je od Franca in Lize bi pa lahko račkam nabavla in cev od žlebov not napelala.To bi blo rajanje. najbolj jim je zanimivo,ko voda začne teči čez rob in namoči teren.Takar t gredo pa one v akcijo.
takšne luknje izvrtajo v tla in žžžžžžžžžžž .
Pa še to-dans opet bil napad aboha na mojo perjad. Zgleda,da se zapodil v obore.Petelin je besnel kot satan in mati šla pogledat. Race v bazenu in samo debelo gledale naokoli,3 mlade nesnice v betonski luknji,2 pa v notranjem hlevu.
Tut vse stare kokoši bile v hlevu notri,le ena manjkala.
Po dolgem iskanju,čeprav mislila,da prepozno,jo je mati našla prav v tistem kompostniku črnem,ki ga ima petelin za pevski oder.
V njem je prazno gnezdo in za njega se je kokoška skrila.
Na vrat in na nos bo treba it naredit mreže nad obore.Ni mira.
Saj bi nardil električno,a pol boge naše mačke. Naša koza je imela bližnje srečanje danes z pastirjem Bom nakupil mreže za vzpenjanje kumarc.Dovolj so dobre in najcenejše.
Evo za vas 3 videi.A žal ni dobra ločljivost.
http://www.mojvideo.com/video-rajanje-v-bazenu-1/a1a8a9f30080cdff6ccc
http://www.mojvideo.com/video-rajanje-v-bazenu-2/8228d69c5835b502edc1
http://www.mojvideo.com/video-rajanje-v-bazenu-3/4f85a3a16dd6706e9e8a
Za roto se moras pozanimat v njihovi maticni firmi....ki je v murski? .... Pa vprasat za ocenjeno robo, takrat se splaca, drugac ravno ne.
Reider, kaj ti hoces, da mi skopljejo podzemni rov in zbrisejo?
Ze zdaj so skopale take luknje, da moram pazit, da se ne spotaknem....Pa kokosi mi nadlegujejo na gnezdih, pa koncno imam obrezan ribez na delovno visino. Ker ni kaj bolj pametnega za delat, pac cufajo listje, ki se premika. Tak da je zdaj ribez gol do visine 60-70 cm. Ce ne dosezejo, pa mal poskocijo. Upam da jih bo tole pubertetnisko razpolozenje kmalu minilo. Spucale so tudi lesko, pa josto in aronijo. Zdaj so koncno lepo urejeni grmi
_________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost
Reider, kaj ti hoces, da mi skopljejo podzemni rov in zbrisejo?
Ze zdaj so skopale take luknje, da moram pazit, da se ne spotaknem....Pa kokosi mi nadlegujejo na gnezdih, pa koncno imam obrezan ribez na delovno visino. Ker ni kaj bolj pametnega za delat, pac cufajo listje, ki se premika. Tak da je zdaj ribez gol do visine 60-70 cm. Ce ne dosezejo, pa mal poskocijo. Upam da jih bo tole pubertetnisko razpolozenje kmalu minilo. Spucale so tudi lesko, pa josto in aronijo. Zdaj so koncno lepo urejeni grmi
_________________Two roads diverged in a wood,
--Robert Frost