Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Symphoricarpos - pokec, bisernik
-
- Site Admin
Symphoricarpos - pokec, bisernik
(Prenos iz arhiva)
juglans: 1. Jul 2015
Tudi jaz iščem ime za grmiček na sliki.
Pred kratkim je pričel cveteti z zelo majhnimi cvetovi (5mm). So roza barve. Privabljajo čmrlje, sicer pa ne dišijo posebno močno.
Rastlina mi deluje, da ne zraste preveč visoko.
muha: 2. Jul 2015
Ima jeseni bele jagode, kot bele biserčke, zelo podobne plodovom bele omele?
Takega grma se spomnim že iz otroštva, za ime moram pa še pobrskat, da bom lahko primerjala tudi cvetove.
Sem že našla: Symphoricarpos - bisernik . Preveri s slikami na internetu, meni se zdi kar podoben.
Aye-Aye 2. Jul 2015
super, muha, tudi mene je na nekaj spominjalo saj vsak dan hodim mimo te rastline.
juglans: 2 Jul 2015
Oh ja, smotko.
V jeseni sem ga izkopaval, ko je bil že brez listja. In takrat sem ga brez težav pozdravil "oj, beli simforikarpus!"
Sedaj pa, ... sedaj pa smotan in slep. No ja, saj bo bolje.
Hvala obema za odgovor.
Tudi jaz iščem ime za grmiček na sliki.
Pred kratkim je pričel cveteti z zelo majhnimi cvetovi (5mm). So roza barve. Privabljajo čmrlje, sicer pa ne dišijo posebno močno.
Rastlina mi deluje, da ne zraste preveč visoko.
muha: 2. Jul 2015
Ima jeseni bele jagode, kot bele biserčke, zelo podobne plodovom bele omele?
Takega grma se spomnim že iz otroštva, za ime moram pa še pobrskat, da bom lahko primerjala tudi cvetove.
Sem že našla: Symphoricarpos - bisernik . Preveri s slikami na internetu, meni se zdi kar podoben.
Aye-Aye 2. Jul 2015
super, muha, tudi mene je na nekaj spominjalo saj vsak dan hodim mimo te rastline.
juglans: 2 Jul 2015
Oh ja, smotko.
V jeseni sem ga izkopaval, ko je bil že brez listja. In takrat sem ga brez težav pozdravil "oj, beli simforikarpus!"
Sedaj pa, ... sedaj pa smotan in slep. No ja, saj bo bolje.
Hvala obema za odgovor.