Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladki pelin - Artemisia annua

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Letos imam prvič posajeno tole zanimivo rastlino. Sem že malo porezal in dal sušit.
Lepo diši, ampak čaj je pa konkretno grenek; verjetno gre za zelo zdravo reč. Laughing
Na srečo limona in med grenčine omillita, drugače bi kar težko popil.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Je bil v zavetju žajblja.
Ti so pa po potkah.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

https://www.krajcek.si/sladki-pelin/

Je tule kaj novega, kar še ne vemo?

Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Je, ja.
Bojim se le, ker gre za prodajno reklamo, da so zraven še marsikaj pritaknili, da bi le šlo bolje v promet. Confused Nejevernica pač. Embarassed Niso izpustili niti zadnje čase tako aktualnih glivic (no, nohtov izrecno ne omenjajo)

Sadika, dve se mi vsako leto zaseje sama. Ravno prav, da imam za dodajanje čajnim mešanicam za popestritev okusa.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Srečnica! Vsak teden očistim gredico s cepljenimi sadikami sadnega drevja. En teden in je spet vse zeleno. Ne razumem, kako tako permanentno kali.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najbrž imaš rahlo humusno zemljo. Jaz sem ga sadila na brežino s pusto odcedno ilovico. Tam zadeve ne klijejo rade.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Po tem deževju ga bom spet plel. Letos skrbim, da sta le dve rastlini. In še ti dve bosta pravočasno pobrani. In nič več šparanja eno rastlino za Micko, eno za Špelo, pa eno za Tino, ker jih potem ni po odrasle rastline (imena so simbolična in naključno izbrana).
Dajmar

Zdaj bo cvetel. Čas za nabiranje.Rabi kdo?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Dajmar, obiral boš semena, kajne?

Mene zanimata oba, ta in tudi Artemisia absinthium - če ga kdo goji. Se lahko skrižata med seboj?
Dajmar

To je za čaj. Semena ne nabiram.
Odgovori