Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Brbr, lahko se, jaz sicer še nisem. Poglej nazaj v tej temi, nekje so že opisovali, kako se že razmnožuje.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala, bom prečitala vse._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:
Imam vprašanje: ali se ti hibiskusi lahko razmnožujejo s potaknjenci in če, kako?

Da! Spomladi prav gotovo, jeseni pa ne vem, ker je nadzemni del naravnan tako, da čez zimo odmre.

Prva varianta: odkrhneš dobro odgnali poganjek, čisto pri tleh, in ga potakneš
Druga varianta: prikrajšaš predolg poganjek in odrezano potakneš.
Za dober uspeh upoštevaš vse enako, kot pri drugih potaknjencih.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Moj rondo se je končno zbudil iz kome Wink .

Letos je dolgo kazalo, da roza in belega Newbiscusa ne bo iz zemlje Nakar sta se z večtedensko zamudo le prikazala.
Se vidi, da je rondo že tretje leto na gradbišču.

_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Lepo! Vse tri barve cvetijo hkrati.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, vsaj to Very Happy .

Ravno za belega sem bil 133% Wink siguren, da ne bo prišel ven. Pripravil sem zamenjavo; lončnega belega sem izlončil in naredil tri enakovredne grme.
Ko je beli zadnji, nepričakovano prilezel iz zemlje, sem že imel lepo zamenjavo.
Vendar sem belemu pustil da zraste in evo, grebator kot je, zopet prednjači! Laughing_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Zanimivo. Pri meni sta si tvoj beli in rdeči po velikosti približno enakovredna, res pa je beli prej zacvetel. Pravzaprav je res grebator, zacvetel je čisto prvi. Very Happy Jutri bom verjetno dočakala prvi cvet tvojega živo roza, svetlo roza pa bo najbrž čez kak teden.
Muhin je pa letos prava atrakcija za mimoidoče.Laughing Zelo velik je in zgleda, da je posajen ravno na takem mestu, da je lepo viden z ulice. Večkrat so ga že slikali, seveda obvezno z roko ob cvetu, da je za merilo. Wink Potem jim pokažem še ostale.
Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:

Muhin je pa letos prava atrakcija za mimoidoče.Laughing

Pravzaprav izvira sadika od mfranca = Fancy Eye. Kot višek sadik mi je dal mi je 4 enake - enega od teh si dobila ti.

Je pa res visoke rasti, pri meni je najvišji od vseh.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Imam precej večji grm kot na sliki, bil j fotgrafiran ne vem koliko krat, Zanima me kako ga raznozujete in gdaj.Jaz odkoplem nekaj korenin.
Uporabniški avatar
Plamenka

Pep, koliko je pa potem visok in širok tvoj grm, če je precej večji od mojega? Ne vem sicer, kako deluje na sliki, a meni se moj zdi prevelik, visok je vsaj 1,6m ali pa še več, širok ni, ker je tesno povezan, pustila pa sem mu vse poganjke in to so zame skrajne dimenzije. Če bo naslednje leto še večji, kako naj ga zmanjšam? Imam jih pet in če bodo vsi taki velikani...Shocked
Razmnožuje se tudi s potaknjenci spomladi, kot so tule že napisali.
Muha, kako visok je pa pri tebi?
Odgovori