Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Radič - Cichorium intybus
Radič sem posejala 3. junija. Castelfranco in Palla Rossa2. Po mojih izkušnjah ni nič prezgodaj. Morda, ob zares neugodnih razmerah, bi jih nekaj ušlo v cvet, vse pa verjetno le ne. Itak na koncu od cele sejane vrste za dokončno vzgojo ohranim le nekaj sadik. Letos, če bo šlo po načrtu, ne bom nič pikirala, le redčila.
Palla Rossa se mi dobro obnese jeseni. Lani sem sejala tudi Palla Rossa 4, ki naj bi dobro prezimila. Pri meni ni. Castelfranco je bil pa spomladi zelo lep.
Ob prvi priložnosti moram dokupiti še sadike Indigo. Tega ne sejem več sama. Je seme tako drago, da na koncu skoraj ni razlike.
Palla Rossa se mi dobro obnese jeseni. Lani sem sejala tudi Palla Rossa 4, ki naj bi dobro prezimila. Pri meni ni. Castelfranco je bil pa spomladi zelo lep.
Ob prvi priložnosti moram dokupiti še sadike Indigo. Tega ne sejem več sama. Je seme tako drago, da na koncu skoraj ni razlike.
Sejala sem jo 23.maja. Povem pa naj, da nimam roke za endivijo. Lepo mi vzklije, potem jo posadim in lepo raste, nakar jo je čedalje manj. Kar čedalje manjša je, tako da vsako leto rečem, da je ne bom već sadila. Bom videla letos, kako bo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Kraj: Domžale
Jaz sem ga pred par dnevi porezala že drugič. V cvet je šel samo eden, niso bili prepikirani. Na pobiranje računam šele čez kak mesec. Ko bo padla temperatura in se skrajšal dan. Prav zato mi Castellfranco ni tako zelo všeč, ker je treba predolgo čakati na pobiranje. Mogoče bi k zgodnejšemu pridelku kaj pripomoglo senčenje?
Od Palla Rose jih je zgnilo skoraj 1/3. Moja krivda najbrž, jih nisem dovolj zgodaj zredčila.
Od Palla Rose jih je zgnilo skoraj 1/3. Moja krivda najbrž, jih nisem dovolj zgodaj zredčila.
Moji presajeni palla rosa naredijo glavico in zgnijejo. Zemlja ni pregnojena. Zastirka iz listja, kar ni dobro, ko so majhne sadike. Letos nekateri kar gnijejo. Na srečo ne vsi. Sem populila kar nekaj Monivipa, ker namesto v širino je šel v višino Nepresajeni ne gre v višino._________________Lp, Živa
-
-
AB, kar dobra taktika. Zanima pa me, ali ga potem pustiš v gajbicah, da raste naprej in ga spomladi še ješ, ali pa "pojedene" radiče iz gajbice potem zavržeš.
Češnca, imaš kar prav. Posebno Palla Rossa je bolj občutljiva - glavica začne gniti. Rozetasti rdeči jo bolje odnesejo. Mislim, da imam na vrtu Verono, zagotovo pa Treviški radič. Oba sta rdeča in se dobro držita.
Od svetlih imam: Castelfranco, Bianco di Milano in Palla Bianca. Ti se odlično držijo. Ko radiče režem, jih ne odrežem čisto pri tleh, tako, da hitro ponovno odženejo. jemo jih še vso pomlad, dokler ni poštene porcije prih zelenih solat..._________________naredimo svet lepši
Češnca, imaš kar prav. Posebno Palla Rossa je bolj občutljiva - glavica začne gniti. Rozetasti rdeči jo bolje odnesejo. Mislim, da imam na vrtu Verono, zagotovo pa Treviški radič. Oba sta rdeča in se dobro držita.
Od svetlih imam: Castelfranco, Bianco di Milano in Palla Bianca. Ti se odlično držijo. Ko radiče režem, jih ne odrežem čisto pri tleh, tako, da hitro ponovno odženejo. jemo jih še vso pomlad, dokler ni poštene porcije prih zelenih solat..._________________naredimo svet lepši