Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Citrus

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

dino je napisal/a:
Kupil sem limono in pomarančo sedaj pa se je rast zaustavila. Na limoni so sadeži odpadli. Prav tako na pomaranči. Samo vegetatira. Ali se bo nadaljevala rast?
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Po vsej verjetnosti je kriva sprememba rastnih pogojev. Ob primerni skrbi in po pretečenem obdobju, ko se bodo rastline privadile na nove razmere se bo nadaljevala tudi rast. Sem pa v tej temi že pisal tudi o ciklih rasti, pobrskajte malo po starejših objavah in vam bo tudi kakšna dodatna informacija morda pomagala pri skrbi za vaši drevesci.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Zelo pozitivno me preseneča tale mlada limetka, ki sem jo kupil pred 4 meseci.
Cvetovi se solidno zavezujejo, od vsake runde cvetenja ostane nekaj plodov.
Sedaj jih je gor okoli 15, kar se mi zdi za tako malo rastlino res veliko.

Sem pa precej razočaran nad starejšo, večletno Mayer limono, ki je letos dvakrat res intenzivno cvetela, gor so pa ostali le kakšni trije plodovi.

-------
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Ali je mogoce, da nekdo v Trbovljah goji limone. Imel naj bi nasad?!
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, v ogrevanem rastlinjaku bi verjetno šlo ?!
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Andrej Banko je napisal/a:
Sem pa precej razočaran nad starejšo, večletno Mayer limono, ki je letos dvakrat res intenzivno cvetela, gor so pa ostali le kakšni trije plodovi.

-------

Presadiš jo v večji lonec in bo skoraj zagotovo imela več plodov._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:
Dafo, Prav tako sta zdrava tudi mandarivovec in kumkvat, ki je letos obilno obrodil in ravno zdaj pobiramo plodove.

Si uspela kumkvat obdržati? Kako se obnaša?

Tokrat sem prvič kupila nekaj plodov. Zanimiv okus. Drugim družinskim članom ni kaj všeč, meni se pa zdi kot bonbonček za osvežitev okusa, namesto mentola recimo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, Muha, še ga imam. Vsako leto naredi nekaj plodov, ki jih pojemo cele, nekaj pa jih tudi sladkorim.
Sicer pa od vseh mojih citurusov najlepše dela limonovec - postreže z največ plodovi. Sledi kumkvat. Najslabše se obnaša mandarinovec. Nastavi malo plodov in še ti zorijo zelooo dolgo. Po navadi so znotraj že izsušeni, ko se mi zdi, da so končno dozoreli..._________________naredimo svet lepši
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Prezimljavanje limuna, kako da zastitite vas limun od hladnoce tokom zime.
https://youtu.be/mp6p-hDUVgg
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Moje prezimujejo v čebelnjaku, ker se temp. spusti do - 5 st. C, pa do sedaj še nobeno zimo ni nobena zmrznila._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Odgovori