Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Redkev - Raphanus sativus

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ne vem ali se kaj dogaja s črno redkvijo ali mojimi brbončicami = včasih je bila huda in ostra - dandanes le še medlega okusa ??? Shocked

TwityPity, super pridelek Smile
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sem posejal Daikon redkev, zdaj bi pa kakšno idejo, kaj s tem početi ? Razz

Verjetno bi se dalo skisati, tako kot repo ?!
Andrej Banko

Danes sem izruval nekaj največjih. Podzemni živelj jih ima očitno kar rad.
Upam, da jim repa v bližini ne gre tako v slast ...

image

Sem naribal 3 kilograme in dal kisat v kozarce. Kar bo, pa bo !

------
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, to pa je orjak. Ali si jo kaj poskusil? Kakšen okus ima? Gotovo se bo lepo skisala. Poznavalci pravijo, da se lahko fermetira/kisa skoraj vsa zelenjava..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko

Zame je okus nekaj med repo in redkvico.
Če pa izruvaš mlajše in manj zrele primerke je pa bolj redkvica.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Se strinjam z okusom.
Meni so všeč, sploh ker ne pečejo tako močno kot redkvice.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Pozdrav
Črna redkev in med, sirup proti kašlju in podobnim nadlogam. Če ga shranim v kozarček, kiliko časa bi bil učinkovit, zdravilen? Ali je nujno, da je vedno sveže narejen?_________________Naj raste
brbr

Kako vam dela rdeča redkvica? Pri meni že drugo ali tretje leto naredi lepo listno maso, gomljev pa ne..._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, tudi moja je visoka ene 30 cm, redkvice pa 3 mm Laughing . Pa sta dve različni sorti._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Mi smo pojedli ene tri frnikule. Ostalo je bilo listje. Ena še raste. Jo bom pustila, da bo cvetela in razveseljevala žuželke..._________________naredimo svet lepši
Odgovori