Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čajota - Sechium edule
Bele čajote zorijo na polno. Najbolj zrela je že pokazala jezik in mini kalček. Kalček sem odlomila. Prejšnjič se mi je obneslo, niso več naprej rasle, niti propadale, nespremenjene so ostale do pomladi. Testiram, če je to nasplošno veljavno ali le v izjemno ustreznih pogojih. Zaenkrat jih nimam možnosti dati na hladno. Najhladneje je v kleti - 20 °C.
Vsak teden enkrat rastlini zalijem z vodo, v katero sem namočila biogreno.
Vsak teden enkrat rastlini zalijem z vodo, v katero sem namočila biogreno.
Muha, tudi pri meni veselo delajo. Niso pa še tako daleč kot tvoje. Največja še vedno ni v polni velikosti. Je pa že množica oplojenih mini plodičev, ki imajo še dovolj časa, da zrastejo. Kmalu bom verjetno začel tudi s pinciranjem poganjkov za katere sklepam, da ne bodo dali uporabnih plodov. Vsaj tam kjer jih bom na drevesu lahko dosegel.
No, ni me bilo cel teden, da bi kaj zalival in moram danes, enako kot ti, zaliti z namočenim gnojilom. Računam, da bom ob tej jesenski toploti še malo pospešil rast in, če bo vse po sreči, bo plodov mogoče celo tja do 100.
No, ni me bilo cel teden, da bi kaj zalival in moram danes, enako kot ti, zaliti z namočenim gnojilom. Računam, da bom ob tej jesenski toploti še malo pospešil rast in, če bo vse po sreči, bo plodov mogoče celo tja do 100.
Visoke temperature so kot naročene za čajote, da le imajo dovolj vode.
Jaz sem utrgala dve bodičasti, ki sta se mi zdeli dovolj veliki. Ne vem sicer natanko, kdaj je koža dovolj trda. Na obeh čajotah je blizu 100 plodov različnih velikosti in rastejo kot nore. Kaplično zalivanje ne zadostuje. Pod bodičasto sem dodatno zlila še 24 litrov vode. Kot bi padala v jamo brez dna, pa ne vem, da bi bila spodaj kakšna kraška jama.
Jaz sem utrgala dve bodičasti, ki sta se mi zdeli dovolj veliki. Ne vem sicer natanko, kdaj je koža dovolj trda. Na obeh čajotah je blizu 100 plodov različnih velikosti in rastejo kot nore. Kaplično zalivanje ne zadostuje. Pod bodičasto sem dodatno zlila še 24 litrov vode. Kot bi padala v jamo brez dna, pa ne vem, da bi bila spodaj kakšna kraška jama.
češnca je napisal/a: |
Ne vem sicer natanko, kdaj je koža dovolj trda. |
Z zalivanjem letos nimam kaj dosti dela. Eno sem posadila v improvizirano visoko gredo - tip kompostnik. Sadiko sem vtaknila vanjo na sredini severne stranice. Tako ima nad seboj polovico materiala kompostnika in se ne izsuši preveč hitro. Ob strani je kompostnik zaščiten s črno folijo, na vrhu pa zastirka iz sesekljanih rastlin. Te dni dnevno zlijem vanj 5 litrov vode in to je dovolj. Druga sadika je posajena na mestu, ki ima sicer precej svetlobe, sonca pa le par ur dnevno, tla so iz zbite ilovice. V to ilovico sem skopala jamo približno 0,5 x 0,5 metra, globine cca 30 cm in naredila talno visoko gredo z obilico komposta. Tisto sadiko komaj kdaj zalijem, je zemlja okrog mokra, tudi če en teden ni dežja.
Plamenka, kako pa kaj tvoje?
Ti dve sta že pobrani. Slika od 14 dni nazaj.
<br>dice probability generator<br>
<br>dice probability generator<br>