Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Živa meja iz močvirskih hibiskusov v kateri je posajenih 42 grmov, 13 različnih vrst

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lep pogled. Ampak slika verjetno ni današnja? Pri meni je tale zadnji dež vse odprte nacefral, popke pa zamoril.
braneb

muha je napisal/a:
Lep pogled. Ampak slika verjetno ni današnja? Pri meni je tale zadnji dež vse odprte nacefral, popke pa zamoril.

Res je muha, fotke so iz sredine avgusta. Dež pa naredi svoje, problem so odcveteli cvetovi (drugi dan) in ko jih namoči dež so zelo težki in se rade polomijo veje. Če imaš samo nekaj grmov ti je žal vsake vejice ko jih imaš preko 100 lažje preneseš te izgube in škodo.
braneb

BorutL je napisal/a:
Very Happy
Lepota močvirskih me vedno pusti odprtih ust.
Roko na srce - ja, tudi sirski so povsem lepi, lahko precej veliki, lepo oblikovani, polni cvetja, tudi polnocvetni, a vendarle velikost, pa tudi barvitost močvirskih prevladata. Pač niso tako trdoživi, niti ne dolgoživi. Skoraj popolni, torej.

Ja res tudi sirski hibiskusi so lepi še prav posebno izstopa Duc de Brabant s polnimi cvetovi. Močvirski hibiskusi - Hybiscus moscheutos seveda so zanimivi zaradi največjih cvetov med okrasnimi rastlinami. Zelo lepi so tudi Škrlatni hibiskusi - Hybiscus coccineus v karmin rdečih barvah in Azijski hibiskus - Abelmoschus manihot v rumeni barvi z črno sredico v cvetu

lp/braneb
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Krasni Very Happy !_________________sonček je in .....
braneb

Letošnji "velikani" v moji zbirki močvirskih hibiskusov. Na prvi fotki največji - 28 cm v premeru, na drugi fotki Kopper King - 24 cm v premeru, na tretji fotki - 26 cm v premeru

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Hvala za fotografije. Sedaj, ko sta dež in mraz več ali manj pomorila vse cvetje hibijev, je tole pravi balzam za oči.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Braneb, zelo lepa zbirka hibiskusov. up
Pri mojih hibiskusih je letošnja sezona kar dolga. Najdlje cveti beli Kora alba. 3.8. je prvič zacvetel, zdaj pa ima še vedno nekaj cvetov, ki so sicer uničeni zaradi dežja in popkov, ki so v tem času malce obarvani:

Živo roza hibiskus tudi še cveti:

braneb

MOČVIRSKI HIBISKUSI - Hibiscus moscheutos
Pri močvirskih hibiskusih so barve cvetov v glavnem bela, lila in rdeča, seveda v raznih kombinacijah in nijansah. Evo primer iz moje zbirke. Ko rečeš, da imaš m.hibiskus v beli barvi z lila očesom na sredini to še zdalec ni vse, ker jih je v tej barvni kombinaciji kar nekaj različnih kot je razvidno iz foto galerije. V prepoznavanju vrst je pomembna barva cveta, oko v cvetu, žarki očesa, velikost cveta, gladki ali zmečkani cvetni lističi, oblika listov, barva steblov, velikost rasti grma in nazadnje tudi število venčnih listov v cvetu. Vsi hibiskusi v foto galeriji so velikosti cvetov preko 20 cm v premeru.(foto braneb)

Nazadnje urejal/a braneb 15 Okt 2020 10:37; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Dobra predstavitev.
Odgovori