Habanero Chocolate
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sinoči sem ga obrala in razdelila danes na srečanju v Sinji Gorici, nekaj sem ga pa še pustila - malo da dozori, morda še malo zraste - in bi ga posušila. A to razpolovim, očistim peščišče in posušim ali je še kaj posebnega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Prispevkov: 861
- Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am
Komentar na oba predhodna odgovora (pajo, lpmami): najbrž imam ta smoker ali vsaj podobnega (v dveh nivojih, za ribe ipd.)
S pomočjo tega zadimim čilije, za še močnejšo aromo ponovim vajo s papriko. Če sem čisto iskren, sem razočaran nad vsemi štacunskimi omakami, ki pravijo, da so dimljene. Tistega pravega "žmohta" ni nikjer ali pa ga zakamuflirajo z ostalimi dišavami, ne vem. Pri moji omaki že, ko odpreš flaško, zadiši po pikniku - meni tako ustreza
Sicer pa recept... Nikoli si ga ne zapišem, vse delam nekako po občutku. Osnova pri meni je na oljčnem olju prepražena rdeča čebula, čili, papirka, malo česna, sol, kis... Zadeva se fantastično obnese kot dodatek razno raznim mesnim jedem (haše, golaž, jasno tudi vse z žara, zanimiva kombinacija s tatarcem...)
Vodilo naj ti bo veselje do eksperimentiranja in odkrivanja okusov, potem pa že nekako gre
_________________go with your instinct to live as you want
S pomočjo tega zadimim čilije, za še močnejšo aromo ponovim vajo s papriko. Če sem čisto iskren, sem razočaran nad vsemi štacunskimi omakami, ki pravijo, da so dimljene. Tistega pravega "žmohta" ni nikjer ali pa ga zakamuflirajo z ostalimi dišavami, ne vem. Pri moji omaki že, ko odpreš flaško, zadiši po pikniku - meni tako ustreza
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Sicer pa recept... Nikoli si ga ne zapišem, vse delam nekako po občutku. Osnova pri meni je na oljčnem olju prepražena rdeča čebula, čili, papirka, malo česna, sol, kis... Zadeva se fantastično obnese kot dodatek razno raznim mesnim jedem (haše, golaž, jasno tudi vse z žara, zanimiva kombinacija s tatarcem...)
Vodilo naj ti bo veselje do eksperimentiranja in odkrivanja okusov, potem pa že nekako gre
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Zadeva bo spet aktualna drugo leto. Je pa dobro, da se že letos (vsaj v mislih) pripravim.
Poiskala bom tisto trgovino za ribiče.
Poskusila bom s tvojim receptom, Žlehtnoba.
Veselje do ekperimentiranja s temi omakcami sem pa malo izgubila predlani po dveh dokaj neokusnih omakcah._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Poiskala bom tisto trgovino za ribiče.
Poskusila bom s tvojim receptom, Žlehtnoba.
Veselje do ekperimentiranja s temi omakcami sem pa malo izgubila predlani po dveh dokaj neokusnih omakcah._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje