Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Muhlenbergia - srakoperka

crtj-admin
Site Admin

Muhlenbergia - srakoperka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jo ima kdo? Spomladi sem kupila dve, visoko in nižjo, a mi nobena ni zacvetela. Ima kdo idejo, zakaj ne?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mogoče sta še premladi?
Uporabniški avatar
Plamenka

Mogoče, čeprav ima večja premer 20cm.
Uporabniški avatar
Plamenka

Evo, dve leti kasneje. Še vedno nobena ni zacvetela in tudi za letos nič ne kaže. Crying or Very sad Zalivam, pognojila sem, rasteta na soncu.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Jesenske trave še ne nakazujejo latov. Potrpi še mesec ali dva, šele takrat se bo izkazalo. Pri Carnioli navajajo, da cveti septembra-oktobra. Če je verjeti drugim internetnim virom, naj bi bilo letošnje suho leto idelano zanjo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Upam, saj drugega, kot potrpeti, mi ne preostane. Bi pa res rada že enkrat imela vsaj en rožnat oblak.
Uporabniški avatar
Plamenka

Obe srakoperki cvetita, mala in velika. Ta je velika:

Male nisem slikala, ker so vejice redke in se na sliki ne bi videle. Velika je v živo sicer lepa, a daleč od rožnatega oblaka, ki je na slikah prodajalcev.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Vidiš, da se je potrpljenje izkazalo.
Razkošatila se še bo. Vsaj moje trave so rabile nekaj let. V zasaditvah jih običajno sadijo po več skupaj, da hitreje dobijo želeni učinek.
Uporabniški avatar
Plamenka

Velika srakoperka se je lepo razcvetela in je od daleč res videti kot rožnat oblak, podobno kot na drugi sliki, zadaj za vrtnico. Manjša različica mi pa ni tako všeč. Cveti rjavkasto in ima redke vejice. Pred kratlik sem jo obrezala.

Odgovori