Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šparglji, beluši - Asparagus officinalis

Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Včeraj zjutraj mi je slana scvrla tiste prve šparglje. Bo treba začet pokrivat.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Špargeljni so že kake dva tedna na repertuarju. Jih ni za preč metat, ampak v kombinaciji s kodrolistim ohrovtom in šitakam, ter seveda nekaj domačega bikca jih je ravno dovolj. Vse domače iz mojega skromnega vrta. Meso kupim pri Prijatelju, domače...

_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

slastno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Hvalabogu da smo nehali pobirat šparglje. Da bo že enkrat konec tistega smrada v cekretu. Nekje sem bral štos da urin smrdi samo tistim ljudem z visokim IQ. Zgleda da smo pri nas sami geniji doma. Tisto neumnost o inteligenci je najbrž napisal kak simplmajnd ki je bral tale članek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/109843317
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Letos že kje rastejo?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ja, "v trgovini (L...) - pol kile nekaj manj kot 4e". lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Zanima me, kakšne imate kaj izkušnje s šparglji v izrazito kisli zemlji - če je kdo imel takšno situacijo.

Kakor berem, naj bi bili v takem precej nesrečni in nagnjeni k problemom, pa me zanima, ali se tudi v praksi res tako pozna. Hvala!
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Šparglji letos rastejo nenormalno. Vsak dan 20-30 cm in toliko novih poganjkov, da je vsak dan lepa porcija. Dokler bo tako, jih bom trgal, nekje konec meseca pa preneham , da korenine naberejo moči za sezono 2022.
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

ja, tudi naši so začeli šele okrog 25. aprila, če ne kasneje, vendar smo en teden nazaj nehali rezati za prodajo...prehitro raste in nima tistega pravega okusa...vročina tudi ni dobra...._________________sonček je in .....
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Dašabina, ste potem zaključili z rezanjem za letos, ali po malem še?
Odgovori