Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kače..PANIKA
-
- Site Admin
Kače..PANIKA
(Prenos iz arhiva)
No, ko se ženska sreča s kačo, ko gre zvečer zalivat rože, se za kačo življenje konča. Žal me je prišla soseda poklicat ko je bilo za kačo že prepozno. Rekla je namreč:
Pridi pogledat kakšna kača me je skoraj pičila... uboga smokulja nič kriva pa že v krvi..
Dragi moji, če se divje živali ustrašite, se ji raje panično umaknite, kot pa jo potolčt s prvo stvarjo ki jo imate v roki.
_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Pridi pogledat kakšna kača me je skoraj pičila... uboga smokulja nič kriva pa že v krvi..
Dragi moji, če se divje živali ustrašite, se ji raje panično umaknite, kot pa jo potolčt s prvo stvarjo ki jo imate v roki.
_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Tudi moja soseda jih najprej pokonča in šele potem pokliče mene
Vlada taka panika pred kačami, da je celo nisem mogla prepričati, da so tiste cevaste tvorbe, ki jih pri pletju vleče iz murnovih (?) rovov od pajkov, ne pa kačji lev. Je eno poslala na naslov iz Kačafona na identifikacijo in seveda ni dobila nobenega odgovora, ker so gotovo mislili, da se nekdo zafrkava .
Vlada taka panika pred kačami, da je celo nisem mogla prepričati, da so tiste cevaste tvorbe, ki jih pri pletju vleče iz murnovih (?) rovov od pajkov, ne pa kačji lev. Je eno poslala na naslov iz Kačafona na identifikacijo in seveda ni dobila nobenega odgovora, ker so gotovo mislili, da se nekdo zafrkava .
lpmami je napisal/a: |
Res škoda vsakič, ko iz nevednosti in strahu uničujemo |
Točno tako. Vsakič me srce boli... Moja babica mi je nekoč energično pripovedovala, kako sta z dedkom videla iti kačo čez cesto in kako sta jo "fentala". Dedek je moral s traktorjem večkrat čez kačo, enkrat naj ne bi bilo dovolj...
Tako vidiš ne drži, da samo ženske tolčejo po breznogih revicah...
Če res želimo, se lahko takih strahov tudi znebimo. Nobena naša kača ne bo skočila v nas in nobena nas ne bo napadla, če ji ravno nismo stopili na rep. Vsaka se nam bo raje umaknila. Bolj so tečni psi kot pa kače.
Ali veste, da kača zazna, kdo se je boji in da se bo takemu človeku umaknila? Če ne bo ravno grmovje ali kako drugo primerno zatočišče ravno za vami, jo bo popihala sama proč od vas, zato ste lahko kar brez skrbi.
Ali veste, da kača zazna, kdo se je boji in da se bo takemu človeku umaknila? Če ne bo ravno grmovje ali kako drugo primerno zatočišče ravno za vami, jo bo popihala sama proč od vas, zato ste lahko kar brez skrbi.
irenakk je napisal/a: |
Če res želimo, se lahko takih strahov tudi znebimo. Nobena naša kača ne bo skočila v nas in nobena nas ne bo napadla, če ji ravno nismo stopili na rep. Vsaka se nam bo raje umaknila. Bolj so tečni psi kot pa kače. Ali veste, da kača zazna, kdo se je boji in da se bo takemu človeku umaknila? Če ne bo ravno grmovje ali kako drugo primerno zatočišče ravno za vami, jo bo popihala sama proč od vas, zato ste lahko kar brez skrbi. |
To ni čisto tako, no. Vame sta že dva gada skočila. Pa se jih ne bojim, niti se mi ne gravžajo, ne nič od tega. Ker problem je, ker ti po nesreči odkriješ njega, on pa tebe, pa se te ustraši revež, enako pa ti njega, ker to skoči direkt proti obrazu in sika, ni luštno. Saj ni nikomur nič bilo, pa v končni fazi sem slepcev in gošev prav vesela na svojem vrtu, nismo še nikdar nobenega pokončali, ampak od kač mi recimo gadje pa niso pri srcu, res ne.