Spoštovani,
Odpadke kompostiram kjer je na milijone rdečih polžev.
Ali v kupu do spomladi ostane zalega, ki jo bom prenesel na rt? Nikakor se mi ne izplača?
Zato sem mislil, da bi spomladi kompostni kup razglihal na višino cca 10 cm in na njem zakuril (kres).
Bo to hudimane (jajčeca ali kaj) uničila visoka temperatura?
Bi bilo tako prav?
Dob'r dan in zdrau bod'te, Jože
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Polži -- električne ograja - jajčne lupine - RACE
Jože, malim račkam še nič. Pobrskaj po forumu, imaš lepo razloženo.
Ravno tako si sposodi knjigo o polžih, je drobna, veliko barvnih ilustracij. Na kratko pa: jajčeca ostanejo v kompostu, seveda. So velika. Spomladi imaš mnogo podmladka na njivi. Najbolje je kompost razprostreti in povabiti kokoši. nobenega jajčeca ne bodo izpustile. Kompost pa dvomim, da bo gorel._________________Lp, Živa
Ravno tako si sposodi knjigo o polžih, je drobna, veliko barvnih ilustracij. Na kratko pa: jajčeca ostanejo v kompostu, seveda. So velika. Spomladi imaš mnogo podmladka na njivi. Najbolje je kompost razprostreti in povabiti kokoši. nobenega jajčeca ne bodo izpustile. Kompost pa dvomim, da bo gorel._________________Lp, Živa
Saj vročina bo poleg polžjih jajčec uničila tudi ves drobnoživelj in bo kompost mrtev.
Mogoče si sposodiš kokoši, narediš mini žično ogrado in one to opravijo profesionalno in brez škode za zdravje komposta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Mogoče si sposodiš kokoši, narediš mini žično ogrado in one to opravijo profesionalno in brez škode za zdravje komposta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
A res? Super hvala. ZA odgovor!
Pa vseeno.
Po nAKLJUČJU SEM HITRO ZRIHTAL lepo STREHO ZA KURO.
2 X 2 M.
EN DEL BOM POKRIL.
DO KATERE TEMPERATURE SO LAHKO KURE/RACE TAM.
Koliko živali (minimum) naj dam tja NOTRI.
dAM NOTRI KAKO KIŠTO IZ STIROPORA.
Ker:
vseeno je verjetno za kompost DOBRO, če ga kure lepo prebrskajo IN "POSERJEJO."
Tako mi pravi nekaj ... spominjam se PETELINA na kupu gnoja ITD.
Na pol kompost bo hitreje postal kompost in na vrtu ne bodo kaki nepredelani kosi privabljali voluharja.
Pa vseeno.
Po nAKLJUČJU SEM HITRO ZRIHTAL lepo STREHO ZA KURO.
2 X 2 M.
EN DEL BOM POKRIL.
DO KATERE TEMPERATURE SO LAHKO KURE/RACE TAM.
Koliko živali (minimum) naj dam tja NOTRI.
dAM NOTRI KAKO KIŠTO IZ STIROPORA.
Ker:
vseeno je verjetno za kompost DOBRO, če ga kure lepo prebrskajo IN "POSERJEJO."
Tako mi pravi nekaj ... spominjam se PETELINA na kupu gnoja ITD.
Na pol kompost bo hitreje postal kompost in na vrtu ne bodo kaki nepredelani kosi privabljali voluharja.
Na varni razdalji od vrta imam na dveh lokacijah dva kompostna kupa.
Tam je na milijone polžev.
Ali lahko nekako spomladi varno spravim kompost na vrt, ne da bi z njim prinesel rdečejezične hudičevke-ce?
Kako?
Mislil sem tako, da bi pozno jeseni (Kdaj?) kupa razkopal tako da bi bil 10 cm (Koliko?) na debelo.
Pozimi bi kup premešal.
Zgodaj spomladi (Kdaj?) bi kompost presejal in odpeljal na vrt.
Prosim za nasvet!
Tam je na milijone polžev.
Ali lahko nekako spomladi varno spravim kompost na vrt, ne da bi z njim prinesel rdečejezične hudičevke-ce?
Kako?
Mislil sem tako, da bi pozno jeseni (Kdaj?) kupa razkopal tako da bi bil 10 cm (Koliko?) na debelo.
Pozimi bi kup premešal.
Zgodaj spomladi (Kdaj?) bi kompost presejal in odpeljal na vrt.
Prosim za nasvet!