Paradižnik 2020

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Mogoče še za 1 obrok paradižnika in ga ni več za letos. Kako sem bil razočaran nad plesnijo sem bil kasneje zadovoljen z njim ko mi je dozorel ves zavit v papir. Sicer ni isto kot, da ga sproti obiraš ampak bolje tako kot, da ga nič nimaš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, s temi tančicami/vrečami, sem jih varovala tudi spomladi. Me prav zanima do kam jih bom "pripeljala" letos.
Vsi tile balkončkarji, vključno s tvojim Whippersnapper-jem so po spomladanskem cvetenju imeli nekaj časa premor, potem pa so začeli ponovno odganjati in nastavljati cvetove/plodove. Eni še zdaj polno cvetijo. Paradižnik 42 dni bi lahko še dozorel, ker ne potrebuje toliko časa, za druge, ki so poznejši, pa verjetno v mojih podojih ni upanja - bo ostalo samo pri "cvetju v jeseni".

Pajo, odlično, da ste se uspeli naužiti paradižnikov, čeprav si imel že zgodaj težave. Zdaj bodo pa tako in tako bolj teklnile druge solate. Vsaj meni v hladnejšem obdobju ne tekne več paradižnikova ali recimo kumarična solata._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Evo, tole je pa čisto zadnji letošnji paradižnik s plastenjaka, če ne bi bil tako poseben, ga seveda ne bi slikala. Bil pa je presenetljivo okusen za ta čas.

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

MarijaV, kar pošastno lep je Smile_________________sonček je in .....
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Katera sorta pa je to?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Rab orjak je, je pa ta rastlina imela veliko število debelih, normalnih plodov, tega pa sem odkrila že kar hitro v sredini prekle, le pazila sem nanj, ko sem obirala druge. Na koncu je ostal na rastlini še ta edini in zelen, skoraj nisem verjela, da bo uspel dozoreti. Pa je!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Balkončkarji Whippersnapper so vse od zadnjih višjih temperatur preživljali dneve in noči na notranjih policah neogrevanih prostorov. Sedaj jih nekaj selim v kopalnico računajoč na "zimsko trgatev".

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O koliko cvetov!
Želim ti dobro trgatev
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pri nas pa uradno konec sezone. Še nekaj grmov je zmrzovalo zunaj, pobral sem približno odrasle paradižnike, drobižek gre skupaj s sadikam na odpad.

Sicer se eni rahlo barvajo in drugi delajo na tem Wink , vendar jih ne bi predolgo mučil po shrambah. Ker ravno medim kakije, mi je padlo na pamet, se da tudi paradižnike dozorevati s pomočjo jabolk, banan.....

Kar nekaj člankov je na spletu o tem, mene pa zanima če je kdo od nas to tudi prakticiral?_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tile bodo verjetno vsi dozoreli, oziroma se obarvali. Tudi brez jabolk in baban. Zaviješ v časopisni papir in počakaš. Morda boš imel za božično večerjo lahko domačo paradižnikovo solato.
Wink
Odgovori